Sport

2008.08.18. 13:01

Ha minden rendben lenne...

Az egykori kaposvári kajakkirály, Borhi Zsombor annak idején a dán fővárosban, majd rá egy évre Mexikóban is kétszer állhatott fel a dobogóra; kétszeres világbajnok (1993 és 1994), kétszeres vb-ezüstérmes (1993 és 1994), a bolgár nagyvárosban, Plovdivban Európa-bajnok volt (1997).

Fenyő Gábor

Hatalmas az elvárás a kajak-kenusokkal szemben, hiszen mindenki abban bízik, hogy szokás szerint ők szállítják majd az aranyakat, s kirántják a kátyúból a magyar csapatot – mondta Borhi Zsombor. – Ha minden rendben lenne, akkor azt mondanám, hogy sima ügy: ki lehetne pipálni előre a három aranyat.  Csak hát ugye a kajak-kenu sportban sem szent a béke... Hosszú ideig szolgáltattak témát a női kajakosok, akik otthagyták Fábiánné Rozsnyói Katalin edzőt. És ott van Kolonics György is. Engem nagyon megviselt a halála; képzelhetik, hogy akkor a többiekre, akikkel nap mint nap együtt készült, mennyire volt hatással. Én mindenesetre pesszimista vagyok; persze az is benne van a pakliban, hogy nagyon mennek majd a magyarok Pekingben.

Borhi Zsombor tippje a magyar olimpiai csapat összéremterméséről; az egy héttel ezelőtti hat arany négyre csökkent, s ugyanennyi jut majd ezüstből és bronzból is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!