Sport

2008.08.09. 18:58

Már az ezüst is nagyon nagy eredmény lenne Cseh Lászlótól

Kínában már éjfél is elmúlt – hat órával járnak nálunk előrébb –, amikor sikerült telefonon szót váltanunk Gyenesei Istvánnal, a sportért is felelős önkormányzati miniszterrel.

Fenyő Gábor

– Felemásra sikeredett a magyar nyitány – kezdte beszámolóját a magyar kormányt képviselő Gyenesei István. – Női kéziseink a felejthető edzőmérkőzések után magukra találtak Svédország ellen, a judósoknál viszont a 48 kg-os Csernoviczki Évát (nem is annyira titokban) dobogóra vártuk. A többiek azt hozták az olimpia első hivatalos versenynapján, amit tudnak.

Vasárnap viszont úgy érzem, meglesz az első érmünk. Cseh László 400 m vegyesen a második helyen jutott be a fináléba, s az amerikai csodaúszó, Michael Phelps produkcióját elnézve azt mondom, az ezüst is nagyon nagy eredmény lenne.

Gyenesei István arról is beszélt, hogy még mindenki – szurkoló, versenyző és sportvezető – a megnyitó hatása alatt áll. A pekingi olimpia pozitívuma, hogy – a korábbi ötkarikás játékokkal ellentétben – könnyen lehet közlekedni a kínai metropoliszban, lévén jóval kevesebb az autó.
– Azt mondják, 80 ezer önkéntes segít Kínában az olimpia ideje alatt. Szerintem legalább kétszer ennyien vannak... – folytatta Gyenesei István. – Bárhová is megy az ember, karnyújtásnyira vannak tőle az önkéntesek. Ha röviden kellene jellemeznem az eddig látottakat és tapasztaltakat, akkor a hihetetlen fegyelem és előzékenység a legtalálóbb.

Gyenesei István a szombati napot a Magyar Szurkolói Klub zászlófelvonásán zárta. Egykori olimpiai bajnokok szervezésében 1600 magyar szurkoló utazott el Kínába, s már több somogyi sportbaráttal is összefutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!