Sport

2008.08.21. 09:40

Mindenki bizakodik az olimpiai faluban

Ismét a helyszínen szorít a magyar olimpikonokért Gyenesei István, a sportért is felelős önkormányzati miniszter.

Fenyő Gábor

– Miután megérkeztem a kínai fővárosba, mondhatni azon melegében a férfi triatlonverseny színhelyére siettem, aminek két oka is volt; egyrészt az egykoron kaposvári színekben is versenyzett Kuttor Csabát szólították rajthoz, másrészt pedig ennek a sportágnak magyar versenyigazgatója van Márkus Gergely személyében – mondta Gyenesei István. – Ha röviden kellene összegezni a látottakat, akkor az így szólna; a szervezők fantasztikus pályát készítettek elő a parádés mezőnynek. Több kilométernyi utat szőnyegeztek le mintegy 40–50 méter szélességben, ami már így magában, üresen is szemkápráztató látványt nyújtott. Ami a mi versenyzőnk szereplését illeti: a második szám, a kerékpározás négy körből állt, s miután a harmadik kör zárásaként áthaladt a depón a mezőny, Kuttor Csaba állt az élre. Pár percig tudta tartani ezt az előkelő pozícióját, a harmadik tusára, a futásra azonban elfogyott az ereje.

Gyenesei István a női kéziseknek nem sok esélyt adott a románok ellen, ugyanakkor a női pólósokban nagyon bízott; előbbiek látványosan feltámadtak, utóbbiak viszont sokszor érthetetlenül csak vergődtek a medencében a hollandok ellen. A nap zárásaként ellátogatott az ökölvívó-tornára, ahol az utolsó magyar, Szellő Imre is elbúcsúzott.

– Bár az öttusázók is kedden repültek át Szöulból Pekingbe, mégis csak szerdán tudtam velük találkozni személyesen – folytatta az önkormányzati miniszter. – Több mint négy órát töltöttem az olimpiai faluban, ahol számos sportolóval váltottam szót. Azt kell, hogy mondjam: sokkal bizakodóbb a hangulat – s ez igaz sportolókra, sportvezetőkre és szurkolókra egyaránt –, mint a falun kívül. Este a Magyar Szurkolói Klub által rendezett ünnepségre voltam hivatalos Schmitt Pállal, a MOB elnökével együtt. Azonos a véleményünk; a széthúzás helyett most különösen összefogásra van szükség, hiszen még semmi nincs veszve. Az ünnepségen a helyiek több magyar dalt is eljátszottak a hagyományos kínai hangszereiken, majd a himnusz is felcsendült. Biztos vagyok benne, hogy a következő néhány napban többször is hallgathatjuk még itt Pekingben...
A sportot is felügyelő miniszter csütörtökön az egyik magyar sikersportág, a kajak-kenusok vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!