Sport

2008.11.21. 19:18

A dóm lábainál kötött ki a Titanic

Európa legnagyobb motoros szakmai kiállítására hívták meg Herczeg Balázst, a kaposvári streetfighterest, hogy show-jával szórakoztassa a látogatókat.

Vas András

[caption id="" align="alignright" width="380"] Mókus nagy sikert aratott a fesztiválon
[/caption]Húzós évet tudhat maga mögött Herczeg Balázs, alias Mókus, a kaposvári streetfighteres. Tavasztól őszig versenyek és bemutatók jegyében teltek hétvégéi: fellépett többek között az alsóörsi Harley-fesztiválon, indult a stunt ERurópa-bajnokságon, s megynerte a négy futamból álló magyar bajnokságot. Lergutóbb pedig az öreg kontinens legnagyobb motoros szakmai kiállításán, az Intermoton volt jelenése.

A kölni dóm szomszédságában megrendezett expó különlegessége, hogy a gyártók itt mutatják be a következő évi újdonságaikat – ezúttal 1100 szakmai kiállító érkezett a nagyjából Budapesti Nemzetközi Vásárnál nagyjából tizenötször nagyobb területen megrendezett eseményre, melynek szervezői a kaposvári streetfighterest szánták a kísérőprogramok fő attrakciójául.
– Nagyon komoly időbeosztás alapján kellett motoroznom – mesélte Mókus. – Naponta háromszor, délelőtt, kora és késő délután bemutatóztam.

Mókus a szokásos programjával lépett a nagyérdemű elé: ősöreg Pannóniája és Simsonja ismét hatalmas sikert aratott, mint ahogyan az átforduló keret vagy a Titanic is – úgy hatvanas tempónál felmászik egy, a motorra szerelt létrára, melynek a tetejére egy hajótat van építve; közben szól a Titanic zenéje, s hosszú fehér köpenye lobog a szélben...Az expo közepén, a pavilonok epicentrumában kiépített bemutatópályán naponta csaknem ötvenezren bámulták szájtátva a produkcióját, mely nemcsak a hétvégi, főként civil látogatók, de a kiállítás szakmai résztvevői körében is sikert aratott. Olyannyira, hogy Mókus az Intermot után máris újabb meghívókat kapott Francia- és Németországba. A Mókus-kerék tehát pörög tovább, csak karácsony környékén áll meg rövid időre...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!