Sport

2008.11.03. 19:47

Fabados Dakar: somogyiak a Szaharában

Január 17-én újra útjára indul a nagy őrület; immár negyedik alkalommal rajtol majd el a fapados Dakarként is emlegetett jótékony célú Budapest-Bamako Rally.

Fenyő Gábor

Az első két Budapest-Bamako Rallyt még nem övezte különösebb csinnadratta. Tavaly aztán – amikor mondhatni az utolsó pillanatban „lelőtték” a Dakart – egyik pillanatról a másikra került az előtérbe. Jövő januárban újra megrendezik ugyan a hagyományos Dakar Rallyt, ám a szervezők Dél-Amerikába vitték a rendezvényt. Egyszóval – fogalmazzunk így – a sorrendben negyedik fapados Dakarnak is komoly tétje lesz, s megkülönböztetett médiaérdeklődésre számíthat.

[caption id="" align="aligncenter" width="600"] Melyik csapat - a mi csapatunk
[/caption]– A Budapest-Bamako Rally első évében, 2006-ban 42 csapat sorakozott fel; 2009. január 17-én reggel közel kétszáz, a végsőkig elszánt együttes rajtol majd el Budapestről a Parlament elől, hogy február 1-jéig leküzdje a majd nyolcezer kilométeres távot – mondta a kadarkúti származású Bakó Péter, a túra kategóriában induló „Melyik csapat” főnöke. – Nem az a célunk, hogy a Szaharában megdöntsük a sivatagi autózás különböző rekordjait, hanem hogy célba juttassuk az összegyűjtött adományainkat.

A verseny része, hogy a Budapest-Bamako résztvevői „örökbe fogadnak” egy kis afrikai települést; Mali a világ ötödik, Mauritánia pedig a hatodik legszegényebb országa... Hű társunk, a 16 éves Mitsubishi L300-as, élelmiszerekkel, valamint a különböző iskolákban szervezett gyűjtésekből származó ruha- és tanszeradományokkal lesz megpakolva.

A „Melyik csapat” kiemelt somogyi médiapartnere a Sonline.hu és a Somogyi Hírlap. Akik még többet szeretnének megtudni a Bagdi Csilla, Bakó Péter, Páldi Zoltán és Veszelovszki Dávid alkotta elszánt  társaságról, azok bátran kattintsanak a világhálón a http://bamako.hangman.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!