Sport

2009.01.27. 12:20

Krivacsevics Dragoljub: eredményt csak munka hoz

Hétfőn délelőtt tartotta első edzését a Kaposvári KK együttesének Krivacsevics Dragoljub, a Dzunics Braniszlavot váltó új vezetőedző.

Kun Zoltán

[caption id="" align="alignright" width="320"] Krivacsevics Dragoljub a jón nem akar változtatni
[/caption]Krivacsevics Dragoljub lett a Kaposvári KK NB I/A-csoportos férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője. Az Atomerőmű SE gárdájához távozó Dzunics Braniszlav utódjául érkező tréner a soproni női csapatnál a centerek képzésében segédkezett, ám mint mondja, csak egy újabb lehetőségre várt.

– Az elmúlt hónapokban több felkérésem is volt, ám nem akartam kapkodni – mondja Krivacsevics Dragoljub, a tavaly a Körmend férficsapatával bajnoki ezüstéremig jutó edző. – A Kaposvárt azonban komoly tradícióval rendelkező klubnak tartom, még akkor is, ha napjainkban több nehézséggel is küzd. Jólesett, hogy a somogyiak rám gondoltak, örömmel mondtam igent a felkérésre.

– Mennyire ismeri a csapat játékát, látta valamelyik mérkőzést?
– Természetesen láttam néhány meccset felvételről. Ismerem a játékokat, és Dzunics edzővel is beszéltem telefonon. Tisztában vagyok azzal, hogy remek sorozatot produkált az együttes, amely a nehéz külső körülmények ellenére is erőn felül teljesített. Minden tudásommal azon leszek, hogy ezt a sorozatot folytatni lehessen. A jól bevált dolgokon nem akarok változtatni. Miért is tenném? Emellett azért vannak saját elképzeléseim, amit közösen gyakorlunk majd.

Február elején újabb nehéz sorozat következik

Nincs könnyű helyzetben az új vezetőedző. A kaposváriak jelenleg a 10. helyen állnak a tabellán, és hét győzelem mellett hét vereséget jegyeznek. Szombaton a bajnok szombathelyi Falco-SZOVA KC-t látják vendégül. Ezt követően február 12-én, csütörtökön az aranyérem legfőbb várományosa, a székesfehérvári Albacomp érkezik a Városi Sportcsarnokba. A két összecsapás között játssza nyolcaddöntős Magyar Kupa-mérkőzéseit a kaposvári együttes a legjobb nyolc közé jutásért. Előbb február 4-én Budapesten a SportMAX2 rendezvénycsarnokban, majd február 7-én, szombaton Kaposváron mérkőznek a felek. Az előbbi találkozó 19, utóbbi 18 órakor kezdődik.

– Mik az elvárások önnel szemben?
– A legjobb nyolc közé jutást nagy bravúrnak tartanám, ez az elsődleges célunk. Ehhez a hazai találkozóink közül a lehető legtöbb összecsapást meg kell nyernünk, s idegenből is kell pontot rabolni. Ugyanakkor a realitásokat is figyelembe kell vennünk. A Magyar Kupában pedig egyértelmű továbbjutást várok a fővárosiak ellen. Az EnterNet NTE-Hegyvidéknél ugyanis jobb csapat a Kaposvári KK.

– Monok Tibor azt nyilatkozta, hogy Dzunicshoz hasonló szellemiségű edzőt akart a csapat élére.
– Annyiban biztos hasonlítunk, hogy én is csak a munkában hiszek. Anélkül egyszerűen nincs eredmény. Szerencsére az itt kosárlabdázók – a nehéz anyagi körülmények ellenére – eddig becsülettel elvégezték a rájuk szabott feladatokat. Remélem, az így lesz a jövőben is.

Krivacsevics Dragoljub a jón nem akar változtatni -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!