Sport

2009.02.05. 18:13

A veretlen Bledet kellene vernie pénteken este a Kométának

Nem akármilyen ütközetre van kilátás pénteken este Kaposváron a Városi Sportcsarnokban; a 10-szeres bajnok és 11-szeres kupagyőztes Kométa alakulata a Közép-európai Ligát veretlenül vezető ACH Volley Bledet fogadja 18 órakor.

Fenyő Gábor

Aligha bánják meg azok, akik péntek este a Városi Sportcsarnok felé veszik az irányt. Az ACH Volley Bled ugyanis – amerikai és kanadai profi játékosokkal, jó nevű tengerentúli edzővel – igazi európai sztárcsapat, méghozzá a legjavából! A bledi sikertörténet a 2006/2007-es szezonban kezdődött, amikor a Közép-európai Liga megnyerése mellett az Élcsapatok Európa Kupáját is elhódították. Tavaly aztán újra „behúzták” a Közép-európai Ligát – erre készülnek idén is –, miközben az elmúlt két évben a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában is figyelemre méltó eredményeket értek el. Anyagi gondjaik nem igazán lehetnek, mivel éves szinten hárommillió euróból gazdálkodhatnak.

A kezdőcsapat

Kométa-Kaposvár SE: Martin Mikula (szlovák), Juan Andres Ferreyra (argentin), Csoma Krisztián, Schulcz István, Kántor Sándor, Nagy József; a liberó Molnár Dávid lesz.

A szlovén válogatottal egyenértékű – pontosabban annál erősebb – ACH Volley Bled eddig mind a 13 fellépését sikerrel vette. Közhelynek tűnhet, de egyszer minden nagy sorozatnak vége szakad. Hogy ez pont Kaposváron történjen meg, az igazi szenzáció lenne, de hát ne feledjük; láttunk már csodát – nem is egyszer... – a sok nagy csatát megélt csarnokban. Hát ha még az elszánt és lelkes dobos szekció mellett a többi szurkoló is besegít, akkor bármi is „kisülhet” a nagy érdeklődéssel várt összecsapásból.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!