Sport

2009.04.26. 11:30

Magyarfoci: le se ordították, fejét se vették Andruskónak

– Vigyázz, mert koszos – figyelmeztették sorban társaikat a szombat esti megyei focirangadóra (csak megszokásból emlegeti mindenki így, holott voltaképpen a rangadó minősítés megcsúfolása egy Siófok-Kaposvár derbi a mai magyar élvonalban) érkező drukkerek az ülőhelyen, a műanyag székekre mutatva.

Fónai Imre

Az esőverte ülőkéket ki újsággal, ki papírzsebkendővel, más puszta kézzel varázsolta használhatóvá, ha nem akarta, hogy odahaza, az asszony seprűvel űzzel el, azt kiabálva: – Hát hol jártál, te pernahajder?

Eme gondos előkészületek, no és előtte ezernyolcszáz pengő magyar forint leszurkolása után morózusan állapíthatta meg az ember (már az a párszáz fanatikus, aki manapság még meccsre indul, mi több, fizet, aztán takarít, lásd mint fent): a feltehetően már csak hetekig élvonalbeli siófoki klub nem valami vendégszerető módon várja amúgy is egyre fogyatkozó törzsközönségét.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Zsolnai mesterhármassal köszönt a siófokiaknak
[/caption]

Utoljára akkor jártam a stadionban, amikor még nem voltak meg ezek a mutatós kék műanyag székek az ülőhelyen, azóta szerelték föl az új eredményjelzőt is, de minek, állapíthattam meg, hiszen az egész meccs során azon bosszankodott a nép, hogy nem lehet elolvasni rajta a számokat, egy hozzáértő ugyan jelezte, hogy a gyepről, szemből nézve biztosan jól látható, de hát a drukker mégse kéretőzhet be a sporinál, hogy elnézést, megnézmém, hányadik percben is járunk...

Na, a játék se volt szívderítőbb, pedig hét gólt is láthattunk, igaz, úgy néztem, a kaposvári szurkolók például egészen jól mulattak, ilyen sima diadalra aligha számíthattak. Azzal meg Milinte, az exkaposvári hálóőr nem kalkulálhatott a házigazdák kapuja előtt, hogy néhány perc eltelte után Andruskó labdarúgó egy beadás nyomán előzékenyen átlépi a labdát a saját kapuja előterében (Zsolnai köszönte és berúgta), ilyen mozdulatért ugyanis a megye kettőben is fejét veszik a húsz kiló súlyfölösleggel, hetente egyszer pályára döcögő falusi középhátvédnek.

De legalábbis leordítja a fejét a nép, ám itt nem történt ilyesmi, mert: 1. a siófoki drukkerhad békés, csendes, nem az az ordítozós fajta; 2. belefásultak nyilván abba a sok szörnyűségbe, amit az előző, meg ebben a szezonban láttak kedvenceiktől profizmus, meg NB I címszóval, így aztán ilyesmi már meg se kottyan nekik.

Nevezett Andruskó labdarúgó (egyébként ő is exkaposvári, de Siófokra az NB II-ből szerződtették, nyilván mert hozzáértő szakemberek úgy látták, kinőtte azt az osztályt) fertályóra eltelte után egyszer csak befutott az öltözőbe, hogy egy perc után már újra a pályán legyen (majdnem azt írtam, száguldjon...).Na ilyesmit aztán tényleg nem látni megye kettőnél följebb, nem is értettük az egészet, a lelátón mindenesetre a következő találgatások futottak szét a nép ajkán: 1. Elszégyellte magát; 2. Meglazult a hajpántja; 3. Elszakadt a gatyamadzag; 4. Könnyített magán.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A kaposvári drukkerek jól szórakoztak
[/caption]

Így teltek a percek a Bányász-stadionban, közben még mielőtt le nem cserélték, Andruskó egyszer majdnem átrúgta a labdát a pálya mögötti üzletsor fölött, nyilván csak mert végre valami maradandót akart alkotni, de ez sem jött össze neki, mert nem tudta szegény, hogy akadt már ezen a gyepen olyan elődje, akinek ez tényleg sikerült és a bőr a Dózsa György úton landolt, egy autó tetején.

Hej, de szép idők voltak, már nem emlékszem, Gellei, Csank, vagy Csertői mester dirgált-e éppen a hazai kispadon és a nép tódult és dehogy érdekelte, hogy koszos-e az ülőke. 

Öltözőbe szaladó futballistánk meg nemsoká a helyére kerül, próbálkozhat megint kimagaslani abból az osztályból, a székeket se lesz muszáj letörölni mert minek és kinek, de: lesz megyei rangadó az NB II-ben is!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!