Sport

2009.06.18. 10:13

Aczél Zoltán Újpesten, nincs már vezetőedzője a Siófoknak

Nincs már vezetőedzője a másodosztályú BFC Siófok labdarúgócsapatának, Aczél Zoltán Újpesten dolgozik tovább a skót vezetőedző, Willie McStay segítőjeként, aki csak hétfőtől veszi át a lilák irányítását.

Keszthely Zoltán

Aczél Zoltán szerdán már meg is tartotta első edzését Újpesten, pedig információink szerint szívesen dolgozott volna tovább Siófokon, amennyiben megfelelő célokkal vág neki a balatoni klub a következő szezonnak. A siófoki tulajdonosi kör tárgyalása azonban nem a várt eredménnyel végződött, így kedd este egyértelművé vált a váltás. Az utóbbira annak ellenére került sor, hogy a kék-sárga klub vezetői elégedettek voltak a munkájával, hisz az őszi nyolc pontocska után tizennyolcat gyűjtött csapatával, mellyel tizedik helyen zárt a tavaszi tabellán. Az elmúlt két szezonban hat tréner dolgozott Siófokon, most jöhet a hetedik…



– Sajnáljuk Aczél Zoltán távozását, aki valóban szívesen maradt volna Siófokon, ezért is csak szerda délelőtt mondott igent az újpesti klubnak, mellyel természetesen a mi engedélyünkkel tárgyalt – mondta Nemes Ferenc, a BFC Siófok tulajdonosa. – Komoly kihívás ez számára, amelyet el kellett fogadnia. Mindezek ellenére azt kell mondjam: nincs szakmai probléma Siófokon.

Aczél Zoltán segítője, az évek óta itt dolgozó, a klubot jól ismerő Hagymási Zoltán és Horváth Károly, az NB III-as csapat trénere is a rendelkezésünkre áll. A másodosztályban ráadásul nem kell pro-licences szakvezetőt alkalmazni. A hét végén újra összeül a tulajdonosi kör, ami után talán többet is tudok mondani a vezetőedző személyével kapcsolatban.

A siófoki klubot érintő hír, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése alapján a Ligakupa fináléja utána a Szuperkupa döntőjének is a balatoni város adhat otthont. A bajnok (DVSC– TEVA) és a kupagyőztes (Bp. Honvéd) csatáját július 18-án este hét órától rendezik a városi stadionban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!