Sport

2009.06.24. 15:01

Nemes Ferenc távozik a BFC Siófok éléről

Elhagyja a BFC Siófok csapatát a klub többségi tulajdonosa. Nemes Ferenc nem kíván többé a csapat ügyeivel foglalkozni, de más klubnál nem akar szerepet vállalni.

Keszthelyi Zoltán

Kivonulok Siófokról – mondta Nemes Ferenc, a BFC Siófok többségi tulajdonosa. – A jövő héten ezt a játékosoknak is bejelentem. A klub nevezését a másodosztályra még természetesen aláírom, hisz enélkül el sem tudna indulni. Nem így terveztem, hisz a labdarúgás része az életemnek!

A tulajdonos szerint a kiesés után a siófoki önkormányzat annyira lecsökkentette a támogatását, hogy az még egy megyei elsőosztályú bajnokcsapathoz sem lenne elég. A megváltozott gazdasági helyzetben pedig nem tud olyan mértékű támogatást biztosítani, ami a működéshez elegendő lenne. Ráadásul a városnak nem jelent presztizst, hogy a klub legalább megőrizze másodosztályú tagságát. A harmad vagy másodosztály mindegy: egyiknek sincs reklámértéke.  



- Egy éve felajánlottam a tulajdonrészem bizonyos százalékát az önkormányzatnak, hogy ne én legyek a többségi tulajdonos, amire nem érkezett válasz – mondta Nemes Ferenc, aki hozzáetette: most ugyanezt teszi! - A jövőben nem kívánok a klub ügyeivel foglalkozni és szponzorálni sem. A játékosok igazolásában sem veszek részt, csak a jelenlegiek helyzetének megoldásában segítek. Mielőtt megkérdeznék, más klubnál nem vállalok szerepet.

Nemes Ferenc távozása veszteség, nélküle nem lenne minőségi labdarúgás Siófokon! A Bodajk együttesét a megyei harmadosztályból az NB II-ig vezette, majd Siófokra költöztette a klubbot, melyet az első osztályba segített. Ezen sikerek után, ilyen érzelmi kötödés mellett a tulajdonos szerint nem volt könnyű meghoznia a döntését, de nem maradt más választása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!