Sport

2009.07.25. 08:14

Buday nem levezetni megy Csurgóra - interjú

Igazi sztárjátékossal erősítette keretét a második élvonalbeli szezonjára készülő Csurgói KK férfi-kézilabdacsapata. Az ifjabb Buday vezetőedzőként dolgozó édesapját követte a somogyi kisvárosba.

Kun Zoltán

A német Rhein-Neckar Löwen együttesétől érkezett Csurgóra Buday Dániel. A  korábbi szegedi játékos a Veszprémből igazolt a német Kronau (később Rhein-Neckar Löwen) csapatához, amely kölcsönadta a svájci Schaff-hausennek. Egy hosszabb kihagyás miatt ugyanis nem sikerült korábban kivívott pozícióját megtartani. Porckorong- és vállműtétje volt, ami miatt nem tudta beverekedni magát a német alakulat kezdőegyüttesébe. Buday azonban addig rendre meghatározó szerepet töltött be csapataiban.

A somogyi klub vezetői ezért is kötöttek vele szerződést. A sérüléséből a nyár előtt felépülő játékos a társakkal együtt kezdte el a felkészülést az előtte álló feladatokra. Buday Dániellel az első tréning után beszélgettünk az átigazolás kapcsán.

Gondolom többen is szerették volna leigazolni, miért éppen Csurgót választotta?
Valóban több ajánlatom volt, amikor eldőlt, hogy nem maradok a Löwennél - nyilatkozta Buday Dániel. - Áprilisban jöttem haza Németországból, ahol a korábbinál kevesebb lehetőséget kaptam. Menedzseremmel és persze a családdal közösen mérlegeltük a lehetséges megoldásokat és végül a csurgóiak ajánlatát fogadtuk el. Egyelőre egy évre szóló megállapodást kötöttünk.

A döntést nyilván befolyásolta, hogy Csurgón az édesapja a vezetőedző.
Valóban így van. Édesapám folyamatosan informált az itteni
történésekről, nyomon követtem a csapat szereplését. Valóban előny, hogy jobban tisztában lehetek a háttérrel, mint egy ?idegen? klubnál. Itt pedig valóban minden adott az élvonalbeli szerepléshez. Németországban is egy kis településen laktam a családdal, úgyhogy ez nem lesz szokatlan, sőt kifejezettem kellemes. Profi játékos vagyok, akinek a kézilabda a munkája. Ebből élek, így ezt kell a legmagasabb szinten csinálnom. Nem levezetni, pláne nem szórakozni jöttem Csurgóra. Keményen kell dolgoznunk, ha szeretnénk minél előrébb végezni a csapattal, ebbe pedig nem fér bele a züllés.A sérülései befolyásolják a jelenlegi munkáját?
Nem, teljesen felépültem. Idén februártól gyakorlatilag teljes értékű edzésmunkát végzek. A nyáron is dolgoztam, hogy ne felkészületlenül
kelljen elkezdeni az alapozást.

Adódik a kérdés, hogy miként tud majd együtt dolgozni édesapjával.
Már nem először lesz édesapám az edzőm, hiszen a junior válogatottnál már voltam a játékosa. Igaz az már jó régen volt. Nem hiszem, hogy bármilyen probléma adódna közöttünk. Az edzésen és a mérkőzéseken ugyan olyan játékos vagyok számára, mint a csapattársaim. Nem leszek
kedvezményezett helyzetben, sőt.

A második élvonalbeli szezonban mire lehet képes a Csurgó?
Az biztosnak tűnik, hogy a Veszprém kiemelkedő lesz, talán csak a Szeged tudja majd megszorítani. Ezt a két csapatot követi majd egy erős középmezőny, amelyhez mi is szeretnénk csatlakozni. Több játékostársamat már korábbról is ismertem, így bizton mondhatom, ez a keret alkalmas lesz erre. Igaz, kiegyensúlyozott a mezőny, de úgy vélem, hogy az említett két csapaton kívül bárkit megverhetünk.

Családja is Önnel tartott Csurgóra?
Egyelőre még nem. Balatonalmádiban élünk a párommal és a most két esztendős kisfiunkkal Csanáddal. Az alapozás idejére még nem követtek, de mire a bajnokság kezdődik már ők is itt lesznek velem.

Buday Dániel

Született: 1981. január 5., Hódmezővásárhely.

Magassága/testsúlya: 195 cm/105 kg

Posztja: irányító.

Klubjai: Pick-Szeged, Fotex KCV, Rhein-Neckar Löwen, Schaffhausen, Csurgói KK.

készülő Csurgói KK férfi-kézilabdacsapata. Az ifjabb Buday vezetőedzőként dolgozó édesapját követte a somogyi kisvárosba. Kun Zoltán Buday Dániel Született: 1981. január 5., Hódmezővásárhely.

Magassága/testsúlya: 195 cm/105 kg

Posztja: irányító.

Klubjai: Pick-Szeged, Fotex KCV, Rhein-Neckar Löwen, Schaffhausen, Csurgói KK.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!