Sport

2009.07.21. 15:33

Magasföldi Zalaegerszegre igazolt

Ahogy arra korábban is számítani lehetett Magasföldi József nem a BFC Siófok színeiben folytatja pályafutását. Az NB I-ből kieső együttes egyik legjobbja Zalaegerszegre igazolt. Tusori Richárd inkább a német hatodosztályban játszana tovább.

Keszthelyi Zoltán

A BFC Siófok legértékesebb labdarúgója Magasföldi József Zalaegerszegre szerződött! A BFC Siófok támadója korábban a svájci FC Wil együttesénél járt próbajátékon, ám végül a kék-fehéreknél kötött ki.
A svájciak ajánlata nem volt megfelelő számomra, de szerencsére az egerszegiek mellett még másik három első osztályú klubtól is volt ajánlatom – mondta Magasföldi József. – Mivel élő szerződés kötött a siófokiakhoz, a két klubnak is meg kellet állapodni. Ez kedd délelőtt megtörtént, így egerszegi labdarúgónak vallhatom magam! Szurkolok a siófoki csapattársaimnak, akik a felkészülés alatt is megmutatták: igaz sportemberek. A klub jelenlegi helyzetében is becsülettel végzik a dolgukat. Nagyon fognak hiányozni, de ezt a szakmai kihívást el kellett fogadnom.



Magasföldit feltehetőleg Tusori Richárd is követi, aki szintén távozni kíván a klubtól. A saját nevelésű, védekező játékos a német hatodosztályban szereplő Hartheim együttesénél járt próbajátékon. – Egy tornán és egy edzőmérkőzésen léptem pályára – mondta Tusori Richárd. – Az előbbin két gólt szereztem, egyet a döntőben, amivel nyertünk. A távozásom azon múlik, hogy mivel élő szerződés köt Siófokhoz a két klub vezetői meg tudnak-e egyezni egymással. Hogy vonzóbb a német hatodosztály, mint a magyar másodosztály? Igen, bár kétség kívül szívesebben maradtam volna itthon. Kerestek például Pécsről is, de a két egyesület nem tudott megegyezni egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!