Sport

2009.08.17. 09:12

Bronz jutott Gyeneseinek Londonban

Bronzérmet szerzett vasárnap este a magyar csapat tagjaként Gyenesei Leila a londoni öttusa-világbajnokságon. Szombaton a férfiaknál Marosi Ádám volt a főszereplő, aki az egyéni verseny mellett csapatban is világbajnok lett.

Fenyő Gábor

A vasárnapi finálé – ahol a 36 legjobb versenyző sorakozhatott fel újra a rajthoz – nem éppen a legjobban kezdődött Gyenesei Leila számára. A Székesfehérvári Alba Volán-Bericap és az Építők AC Kaposvár sportolója – aki két nappal korábban, pénteken csoportjából a harmadik helyen jutott be a döntőbe – az első tusában, a vívásban 15 ellenfelét tudta legyőzni, 20 alkalommal viszont kikapott, ami 760 pontot és a 22. helyezést jelentette.

A második számban, az úszásban viszont a várakozásnak megfelelően Gyenesei a magyar különítmény legjobbjaként az élmezőnyben, egészen pontosan a második helyen zárt; a 200 méteren elért 2,10:64-es időeredménye 1236 pontot ért, s ezzel egyből nyolc helyet ugrott előre, vagyis a 14. helyről várhatta a harmadik tusát. A lovaglásnál aztán Gyenesei három verőhibát vétett, némi időtúllépése is volt, a 1120 pont pedig a 19. helyre, öszszetettben pedig a 17. helyre volt elég.Csak érdekességként; egy nappal korábban ugyanezt a lovat húzta a későbbi világbajnok Marosi Ádám is, aki akkor két verőhibát vétett Bumble nyergében. A csapatversenyben viszont minden szám után egy helyet előrébb ugrott a magyar együttes, amely így a kombinált számot már az élről várhatta. A lövészettel kombinált futás során Gyenesei egy helyet visszacsúszott az összetett versenyben, így végül a 18. helyen zárt. Az egyéni versenyben egyetlen magyar nőnek sem jutott érem – a legjobb Kovács Sarolta volt a 10. helyével –, ám a csapatversenyben a Gyenesei Leila, Vörös Zsuzsanna, Kovács Sarolta összetételű hármas felkapaszkodott a dobogó harmadik fokára.

Szombaton a férfiaknál a 25 éves Marosi Ádám a magyar öttusasport tizedik egyéni világbajnoki címét szerezte, s a magyar csapat is a dobogó legtetejére állhatott.


A végeredmény

Nők – egyéni verseny (60 induló)
... 10. Kovács Sarolta (Magyarország), ... 12. Cseh Krisztina (Magyarország), ... 18. Gyenesei Leila (Magyarország), ... 22. Vörös Zsuzsanna (Magyarország).

A csapatversenyben
1. Németország, 2. Anglia, 3. Magyarország (Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, Vörös Zsuzsanna).


Férfiak – egyéni verseny (86 induló)
1. Marosi Ádám (Magyarország), ... 4. Németh Róbert (Magyarország), ... 15. Tibolya Péter (Magyarország); Demeter Bence nem jutott be a 36-os döntőbe.

A csapatversenyben: 1. Magyarország (Marosi Ádám, Németh Róbert, Tibolya Péter), 2. Csehország, 3. Litvánia.

Hétfőn a (két-két fős) váltóversennyel zárul az angol fővárosban az öttusa-világbajnokság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!