Sport

2009.08.09. 17:02

Jó kezekbe került a csapat

Jó három hónapja Kaposvárról Ajkára költözött Árvai Rudolf, ám szeretett sportágához nem lett hűtlen; a nemrég alakított Box Suli Ajka csapatában tart edzéseket a gyermekeknek.

Fenyő Gábor

– Miért váltott?
– Csakis és kizárólag személyes okai vannak annak, hogy elköltöztem Kaposvárról. Az élettársam ajkai; őt követtem a Veszprém megyei városba – mondta a 46 éves Árvai Rudolf.

– Pedig a múlt évben Somogyban látványosan megpezsdült a bokszélet.
– Nagyon sajnálom, hogy miattam megszakadt egy gyümölcsöző kapcsolat. Becsületszavamra mondom, minden elismerésem és tiszteletem a Süllős családé, akik újjáélesztették, s felkarolták a somogyi bunyót. Nem volt könnyű döntés, hiszen sok barátot hagytam Kaposváron, de hát ilyen az élet.

– Jó néhány ismert tanítványa volt, közülük is a most 30 éves Kiss Béla a legismertebb.
– Nem véletlen, hogy benne látom az utódomat Kaposváron.– Edzőként is olyan eredményes lesz, mint versenyzőként?
– Ebben biztos vagyok. Egészen kisgyermek kora óta ismerem Bélát; még annak idején én csábítottam el Dombóvárról Kaposvárra. Jó kezekbe kerül(t) a Kaposvári Nehézatlétikai SE ökölvívó-szakosztálya, ahol Kiss Bélának az egykoron profi bokszba is belekóstolt Zabó Gyula segít.

– Amikor nagy tornákra, országos bajnokságokra készültek, vasárnap is beiktatott edzést a versenyzőinek.
– Ez most is így működik.

– Kikre érdemes odafigyelni?
– Bár négy tehetséges fiatal is átkerült a Ring SC Kaposvárhoz, ez korántsem jelenti azt, hogy megállt volna az élet a Nehézatlétikai SE-nél. Érdemes például Szecsődi Tibor nevét megjegyezni, aki a felnőtt országos bajnokságon akár még dobogóra is kerülhet.

– Elképzelhetőnek tartja, hogy valamikor visszatérjen Kaposvárra?
– Nincs ember, aki erre a kérdésre tudná a választ. Időnként azért feltűnök Kaposváron, hiszen még tagja vagyok a Somogy Megyei Ökölvívó Szövetség elnökségének, ahol szintén azt szeretném, hogy Kiss Béla legyen az utódom. Amúgy a kapcsolat nem szakad meg; gyakran egyeztetünk telefonon, kikéri a véleményemet.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!