Sport

2009.08.05. 14:26

Majthényiék állnak az élen Hollandiában

Hat futam után továbbra is a címvédő Majthényi Szabolcs, Domokos András kettős áll az élen Hollandiában, Medemblikben a repülő hollandi vitorlás-világbajnokságon.

Fenyő Gábor

A Balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet világklasszis párosa a harmadik versenynapon az első futamot megnyerte, a másodikban pedig a harmadik helyen végzett. Az összesítésben eddig négy futamgyőzelemmel, továbbá egy-egy második és harmadik hellyel rendelkeznek, ám a végelszámolásnál – már ha nyolc futamot sikerül megrendezni – a két legrosszabb kiesik majd.
– Az első futamot simán nyertük, s a másodikban is vagy 300 méterrel vezettünk, amikor megállt a szél, nem sokkal később pedig „ránk fújta” szinte az egész mezőnyt. Egymás hegyén-hátán voltak a hajók, s végül be kellett érnünk a harmadik hellyel – nyilatkozta a kormányos, Majthényi Szabolcs.A neheze mindenesetre még csak most következik: az utolsó három futamot csütörtökön és pénteken bonyolítják le, s Majthényiék természetesen az aranycsoportba kapnak besorolást. Legnagyobb riválisuk, a dán Boysen-Möller testvérpár is eddig négy futamot nyert ugyan, ám van egy-egy negyedik és kilencedik helyük is. Vagyis ők nem igazán hibázhatnak már a folytatásban.


Az aranypáros

Több mint két évtizede, 1987 óta versenyez együtt Majthényi Szabolcs és Domokos András – mindketten 37 évesek –, a magyar vitorlássport mindmáig egyedüli világbajnokai. Hatszoros világbajnokok (1994, 2002 , 2003, 2004, 2006 és 2008), háromszoros vb-ezüstérmesek (1996, 2001 és 2005), ugyancsak háromszoros Európa-bajnokok (1997, 2000 és 2006), Eb-másodikak (2008), Eb-harmadikak (2003), tizenegyszeres országos bajnokok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!