Sport

2009.10.30. 07:49

Még nem állt össze a csapat

Most már bravúrgyőzelmek kellenek ahhoz, hogy a Diamant Kaposvár férfi-röplabdacsapata megvalósítsa dédelgetett álmát, azaz a Közép-európai Liga négyes fináléjában szerepelhessen.

Fenyő Gábor

– A lelátóról még mindig úgy tűnik, mintha nem állt volna össze teljesen a csapat.
– Valóban így van, aminek több oka is van – kezdte Zarka Péter, a 11-szeres bajnok és 12-szeres kupagyőztes Diamant Kaposvár férfi röplabdacsapatának a mestere. – A nyári felkészülési időszakban Kántor Sándor megsérült, Schulcz István is hasonló gondok miatt volt kénytelen kihagyni edzéseket, az első számú feladónk, Kaszap Tamás karamboljáról már nem is szólva. Ráadásul a szerb légiósunknak, Vojislav Skoricsnak vízumproblémái voltak. A Közép-európai Liga rajtja előtt egy héttel tudtunk csak azzal a csapattal gyakorolni, amelyet elképzeltem. A teljes képhez tartozik, hogy Kántor Sándor még ekkor sem volt teljesen rendben.

– Várható-e változás a játékos-keretben?
– Tudtommal nem.

– Akkor mi jelentheti a kiutat?
– Két alapvető dologban kell(ene) ugrásszerűen javulnunk. Az egyik, hogy a játékunkban kisimítsuk a hullámvölgyeket, amelyekből sajnos nem egy, hanem öt vagy hat is akad mérkőzésenként. A másik pedig, hogy az ütőjátékosaink a kritikus helyzetekben ne üssék el a labdákat, hanem igenis oldják meg a feladatot. Ha ezeken tudnánk változtatni – márpedig ezen vagyunk –, akkor látványosan fog javulni a csapat játéka.– A péntek esti bécsi fellépés amolyan vízválasztó lesz. A hotVolleys Wien lesz decemberben a CEV Kupában is a Diamant Kaposvár ellenfele.
– Tizennyolc játékosuk van, s rájuk nem jellemző módon csak három külföldi légióst vonultatnak fel; van egy brazil feladójuk, egy szlovák centerük, s nemrég igazoltak le egy horvát válogatott nyitásfogadó-ütőt. Egyszóval biztosra vehető, hogy fognak még erősíteni. A csapat edzője az az orosz Viktor Szidelnyikov, aki néhány éve a Kazannyal Bajnokok Ligáját nyert. Nehezíti a dolgunkat, hogy Hoboth Ákos válla továbbra is be van gyulladva, ifjabb Laszczik Iván pedig belázasodott.

A várható kezdőcsapat: Kaszap Tamás, Kántor Sándor, Nagy József, Schulcz István, Kovács Zoltán, Vojislav Skorics (szerb); a liberó Dömötör Lajos lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!