Sport

2009.11.02. 13:45

Szomorú rangadóra készülnek

A szezon egyik legfontosabb mérkőzését játssza a férfi kosárlabda-bajnokságban a két szomszédvári együttes, a Kaposvári KK és a Dombóvár KC. Sajnos ez az összecsapás biztosan más lesz mint az eddigiek.

Kun Zoltán

Gyászol a magyar kosárlabdasport. Hétfőn reggel kaptuk a szomorú hírt, hogy 59 esztendős korában elhunyt Bálind József, az NB I/A-csoportos Dombóvár KC szakmai igazgatója, a DVMSE Kosárlabda Kft. ügyvezetője. A dombóvári csapat emblematikus figuráját az egyesület saját halottjának tekinti, temetéséről később adnak információt.

A mindenki által csak Jampinak becézett sportember emblematikus figurája volt a magyar, s ezen belül természetesen a dombóvári kosárlabdaéletnek. Néhány hete került kórházba, ám mindenki várta mielőbbi felépülését. Úgy tűnt, talán a szombati Dombóvár KCKaposvári KK rangadón ismét ott ülhet majd a tolnaiak kispadján. Sajnos erre már nem kerülhet sor.

A kaposvári kosárlabdázók közül Hendlein Roland – dombóvári kitérője alatt – néhány hónapig dolgozott együtt Bálind Józseffel. A somogyiak egyre inkább formába lendülő játékosa így emlékezett a nagy rivális vezetőjére: – Megrendített a hír, melyet reggel kaptam – mondta Hendlein Roland. – Nagyon jóban voltunk, kiváló ember volt, akit – méltán – sokan szerettek és tiszteltek. A múlt hét végén szerettem volna meglátogatni, de olvastam, hogy jobban van és valószínűleg kiengedik a kórházból. Biztos vagyok abban, hogy a szombati rangadón mindkét csapat és a szurkolótáborok is mélyen gyászolnak, mindez pedig rányomja bélyegét a meccsre is.

Sokan látogatták meg a kórházban lábadozó Bálind Józsefet. felkeresték volt és jelenlegi kosárlabdázói, játékvezetők és edzők is. Köztük volt Dzunics Braniszlav, aki mind a kaposvári, mind a dombóvári együttesnek volt vezetőedzője. A paksi Atomerőmű SE csapatával idén tavasszal bajnoki címet nyerő szakember szintén jó barátságban volt Jampival. Ennek egyik bizonyítékaként Dzunics Braniszlav a bajnoki aranyérmet is vitt Bálind Józsefnek. Hiába szorított azonban a teljes kosaras társadalom a dombóvári mindenesért, orvosai nem segíthettek rajta. Nélküle sokkal szegényebb lesz a magyar kosárlabdaélet.

A Kaposvári KK csapatához kapcsolódó hír, hogy a keddi dr. Hepp Ferenc emléknapon hárman is érdekeltek a különböző programokon. A budapesti gálán Vojvoda Dávid és Kiss Kornél a Crvena Zvezda ellen a magyar válogatott tagjaként léphet pályára, míg Orosz Lászlót, mint az 1999-es Európa-bajnokságon szereplő csapat tagját köszöntik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!