Sport

2010.02.02. 19:09

Felméréssel kezdett Nikolics Fehérváron

Oláh Lóránt érkezése után gyorsan elillant a hurráhangulat a Rákóczi-szurkolókból, hiszen Nemanja Nikolics hétfőn este már a listavezető Videoton közös vacsoráján vett részt.

Temesvári Iván

Nem arról van szó, hogy a Kaposvári Rákóczi elmúlt két évének elsőszámú gólfelelőse baráti meghívásnak tett volna eleget, mint kiderült Nemanja Nikolics három és fél évre Székesfehérvárra szerződött. A zöld-fehér csapatért szorítók egyik szeme tehát sír, a másik pedig nevet, hiszen egy kedvenc érkezett, egy másik viszont néhány órával később távozott.

– Számomra is váratlanul futott be a Videoton ajánlata, még a múlt szombaton a Sesvete elleni edzőmeccsre utazva csörrent meg a telefonom – mondta Nemanja Nikolics. – Illés elnök úr hívott, hogy tárgyalhat-e a nevemben a listavezetővel, másnap pedig Mezey Györggyel személyesen is találkoztunk és megegyeztünk. Hétfőn este a közös vacsora alkalmával be is mutattak az új csapattársaimnak, a keddi napot pedig egy felméréssel kezdtem.

– Ezek szerint gyorsan történtek a dolgok, nehezen döntött?
– Nem volt könnyű, ugyanis szerettem a Rákócziban játszani, itt lettem élvonalbeli labdarúgó. Ám mint mindenkinek, nekem is újabb és újabb céljaim vannak.

– Nem lesz könnyű dolga, hiszen magyar szinten erősnek mondható a Videoton támadó sora, elég csak Andre Alves, Sitku Illés, vagy Goran Vujovics nevét említeni.
– Természetesen tisztában voltam vele, hogy mely játékosokkal kell majd felvennem a versenyt a csapatba kerülésért. Ezzel együtt nem tartok a konkurenciától, igyekszem a Videotonnál is úgy játszani, mint Kaposváron, s akkor rendben lesznek a dolgok. Tudom, hogy nagy kihívás ez a klubváltás a számomra, de bízom benne, hogy megfelelek az elvárásoknak.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szerette a Rákóczit
[/caption]

– Három somogyi csapatban is megfordult ezt megelőzően, milyen emlékei vannak ezekről az állomásokról?
– Mondhatni, hogy lépésről-lépésre haladtam. A barcsi időszak alatt is az volt a vágyam, hogy egyszer az NB I-ben játszhassak, aztán a Kaposvölgyénél egy nagyszerű fél szezont produkáltam, ezt követően igazolt le a Rákóczi. A zöld-fehérekhez is gyorsan beilleszkedtem, úgy érzem a csapattársak és a szurkolók is kedveltek, és a játék is jól ment, hiszen már az első élvonalbeli évemben tizenhat gólig jutottam.

– Apropó gólok, emlékszik mely csapat ellen szerezte első NB I-es találatát?
– Ilyen furcsaságokat produkál az élet. Persze, hogy emlékszem a székesfehérváriak ellen lőttem első élvonalbeli bajnoki gólomat, s azzal a találattal 1–0-ra nyertünk is a Vidi ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!