Sport

2010.05.24. 14:56

„Gyerekek, bohóckodás befejezve, meccs van!”

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Recop Északi csoportjában magabiztos hazai győzelem született a Balatonberény–Kéthely szomszédvári rangadón.

Fenyő Gábor

A vendég kéthelyiek várhatják nyugodtabban a szomszédvári rangadót. A negyedik helyről nem igazán tudnak már előrébb  lépni – ehhez az kellene, hogy a Lengyeltóti többször is hibázzon –, ugyanakkor nem is nagyon tudnak lecsúszni, akkora az előnyük az ötödik helyezett Balatonszentgyörggyel szemben.

A házigazda berényiek ugyanakkor az életükért, vagyis a kiesés elkerüléséért küzdenek. A tök utolsó helyen, mindössze hét ponttal zárták az első félévet, amelyhez a rangadóig már több mint kétszer annyit gyűjtöttek. Az előző négy fordulóban ontották a gólokat: a Szemest otthon 5–0-ra, az Igalt idegenben 3–0-ra, a Balatoni Vasast pedig szintén hazai pályán 6–0-ra gázolták el. Egy hete Fonyódon is rúgtak hármat; apró szépséghiba, hogy ugyanakkor ötöt kaptak...

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Bemelegítés
[/caption]

– Gyerekek, bohóckodás befejezve, meccs van! – adja ki az ukászt pár másodperccel a kezdés előtt a házigazda balatonberényi együttes mestere, Balogh Béla.
Aztán alighogy elkezdődik a találkozó, a vendég kéthelyiek trénere is kiengedi a hangját.
– Fejezd már be, mert esküszöm, tökön rúglak! – figyelmezteti az egyik egyénieskedő játékosát Szekeres Tibor.
Amúgy az iramra nem lehet panasz, a két hálóőr viszont – legalábbis a félidő első részében – akár munkanélküli segélyért is folyamodhatna. Jó szívűek a fiúk: többször is bevonják a játékba a nézőket, ám amikor messze kerül a labda a játéktértől, akkor mindig valamelyik játékosnak kell visszahoznia.



A 24. percben aztán felpörögnek az események. Bellán László lép ki a kéthelyi védőfalból, utána nyúlnak, Mohai sípmester pedig általános meglepetésre szögletet mutat, majd ellentmondást nem tűrően leteremti a hevesen reklamáló berényi kispadot. Bő egy perccel később aztán már szent a béke, miután Mohai a következő hasonló szituációnál habozás nélkül befújja a büntetőt. Még a kéthelyiek sem reklamálnak; elvégre ami jár, az jár. Csupán annyi megjegyzést fűznek a történtekhez, hogy az előzőt jobban meg lehetett volna adni.
A 11-est Gazda Gábor végzi el, aki mértani pontossággal helyezi a labdát a kapu bal felső sarkába. Ember nincs tán, aki ezt valahogy ki tudná onnan piszkálni (1–0).

Nem sokkal később a télen Marcaliból érkezett Kiss Péter hámozza át magát a fél kéthelyi társulaton, a vendégek portásának, Jagadics Zoltánnak pedig igencsak nyújtózkodnia kell, hogy megóvja csapatát az újabb berényi góltól. A 40. percben egalizálhatna a vendégegylet, ám Búzás Krisztián – ahogy mondani szokás, ajtó-ablak helyzetben – a kaputól pár méterre rosszul találja el a játékszert, ami magasan a kapu fölött hagyja el a pályát. Mindjárt az ellenakcióból büntet a Berény: ezúttal Bellán Gábor iratkozik fel a gólszerzők közé (2–0).
Negyedóra telik el a második játékrészből, amikor tovább nő a hazai előny. Jagadics Zoltán kerül meglehetősen kínos helyzetbe; egyedül áll szemben három berényivel, ennek ellenére még elsőre hárítani tudja Tóth Zoltán lövését, utána azonban már tehetetlen (3–0).
Miután Tóth Zoltán megtette a magáét, le is jön a pályáról, s az egyetlen hadra fogható berényi csere, Dávid Tamás érkezik helyette.

A házigazdák megnyugodhatnak; a játék képe alapján esély sincs arra, hogy a vendégek meg tudnák fordítani a meccset. Próbálkoznak ugyan – a hátralévő időben némi túlzással nem is nagyon jut el a Berény ellenfele kapujáig –, ám azt nem lehet állítani, hogy a hazaiak portásának, a 43 éves Horváth Lászlónak bravúrok sorozatát kellene bemutatnia. A hajrában pályára kerül a mezőny korelnöke is; a kéthelyi Fekete László – aki az előző fordulóban gólt rúgott a Zamárdinak – szeptemberben tölti be a 49-et, s ha pályán van, akkor természetesen őt illeti a csapatkapitányi karszalag.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Levezetés
[/caption]

A találkozó végén a kéthelyiek egyik játékosa összeszólalkozik az egyik hazai nézővel, jó 10 perccel később viszont már a frissítő zuhany után együtt söröznek a két csapat játékosai.
– Ez nem az igazi Kéthely volt, hanem egy másik csapat – mondja az egyik berényi labdarúgó, mire a vendégek egyetértően bólintanak.

Balatonberény–Kéthely 3–0 (2–0)
Balatonberény, 100 néző. V.: Mohai (Pál, Bertók).

Balatonberény: Horváth L. – Nagy L., Mózes, Baranyai G., Kristóf, Véghelyi – Kiss P., Vörös, Tóth Z. (Dávid) – Bellán, Gazda.
Edző: Balogh Béla.
Kéthely: Jagadics – Nikula Zs., Szita, Bihari (Berkes) – Nyárádi, ifjabb Nikula A., Kormos, Bozsó (Fekete L.) – Kórosi – Maros (Harmath), Búzás. Játékosedző: Szekeres Tibor.
Gólszerzők: Gazda (a 26. percben 11-esből), Bellán (a 41. percben), Tóth Z. (a 60. percben).

Az ifimeccsen: Balatonberény–Kéthely 0–8.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!