Sport

2010.05.31. 10:54

Rákóczi FC: Prukner László is csalódott

A jónak mondható őszi szereplés után egy visszafogottabb tavaszt produkált a Kaposvári Rákóczi FC élvonalbeli labdarúgócsapata, amely végül a tizenkettedik helyen fejezte be a 2009/2010-es bajnokságot.

Temesvári Iván

– Csalódott a csapata bajnoki szereplését illetően?
– Igen, bár ezt inkább csak a tavaszi szezon miatt mondhatom – fogalmazott Prukner László, a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője. – Az őszi teljesítménnyel nem volt különösebb gond, hiszen a bajnokság első felének a végére összeálltunk, s jól funkcionált a csapat, ráadásul az őszi utolsó öt meccsünkből egy döntetlen mellett négyet megnyertünk. Bíztam a sikeres tavaszi folytatásban, de mint tudjuk, nem úgy szerepelt a csapat, ahogy vártuk.

– Pedig nem is volt akkora játékosmozgás a télen.
– A téli átigazolási szezonban az utolsó pillanatban változás történt a játékoskeretünkben, s Nemanja Nikolics személyében egy meghatározó futballista vált ki a csapatból. A klub azonban gondoskodott minőségi helyettesről, s közös együttműködésünk során először pénzt áldozott egy játékosért, s Oláh Lóránt így visszakerült a Rákóczihoz.  Lórit jól ismertük, mind labdarúgóként, mind pedig emberként, ám várható volt, hogy az ő belépésével az öltöző belső szerkezete is átalakul. Ráadásul a pályán új emberek vették körül, többükkel korábban nem játszott együtt, és sérülések is nehezítették a támadósorunk kialakítását.

– A téli szünetben utalt bármilyen jel arra, hogy gond lehet a pontvadászat végén?
– Semmi, hiszen még az első tavaszi meccsünket is megnyertük a Honvéd ellen. Aztán a szombathelyi és a nyíregyházi mérkőzésen már kaptunk olyan buta gólokat, melyek figyelmeztetőek voltak. Ezekre próbáltunk reagálni, de megítélésem szerint az MTK elleni meccs döntő jelentőségű volt a szezon hátralévő részét illetően.

– A fővárosi kék-fehérek ráadásul majd'' egy évig tartó hazai veretlenségi sorozatot szakítottak meg.
– Emellett pedig az is boszszantó volt, ahogy kikaptunk, hiszen vezettünk, csakúgy mint például a szintén hazai ZTE elleni mérkőzésen, s meggyőződésem, ha ezt a két meccset megnyerjük, akkor a hatodik hely környékén lehettünk volna.

– Ez nem sikerült, sőt egy igen komoly hullámvölgybe került a csapat, mi lehetett ennek az oka?
– Debrecenben is megszereztük a vezetést, majd tizenhárom perc alatt öt gólt kaptunk. Sajnos ezt követően sem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat, de meggyőződésem, hogy ennyi érett labdarúgót felvonultató csapat nem omolhat össze ilyen látványosan, mint ahogy mi tettük azt a tavasszal. Ugyanakkor látni kell, hogy tizenkét-tizenhárom játékos vitte végig a szezont.

– Szerencsére nem kellett súlyos árat fizetni a visszafogottabbra sikerült tavasz miatt, de a jövőre nézve mégis mi lehet a megoldás?
– Hiszem azt, hogy ez volt a mélypont, és ezt követően a felemelkedés következhet, de a csapat összetételével és a vele szemben állított követelményekkel kapcsolatban mindenképpen újra kell gondolni néhány dolgot.

– A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián nevelkedett fiatalok közül többen is lehetőséget kaptak a szezon során.
– Továbbra is fenntartom a véleményemet, miszerint az utánpótlás korú labdarúgóknak meghatározó szerepet kell játszaniuk Kaposváron. Ám azt is el kell mondjam, hogy ezzel együtt alanyi jogon senkinek sem jár a Rákóczi-mez.

– Azért volt valami pozitívuma is az idei szezonnak?
– Persze, hiszen a következő bajnokságban is az élvonalban játszik a csapat.


Nyolcat lőtt a kapitány

Harminckét pontot gyűjtve a tizenkettedik helyen zárta a 2009/2010-es élvonalbeli pontvadászatot a Kaposvári Rákóczi FC. A zöld-fehérek nyolc győzelmet számláltak a bajnokság során, s jól jelzi a tavaszi visszafogottabb teljesítményt, hogy a szezon második felében mindössze két alkalommal nyertek a kaposváriak, míg az ősszel hatszor gyűjtötték be a három bajnoki pontot.

A góllövőlistán ezúttal az elsősorban a védekezéssel megbízott játékosok állnak az előkelőbb helyeken, hiszen a csapatkapitány Zahorecz Krisztián nyolc gólig jutott. A védekező középpályás Maróti Béla nagyszerű idényt tudhat magáénak, miután a kaposvári szurkolók egyik nagy kedvence hatszor zörgette meg az ellenfelek hálóját.

A Rákóczi idei gólterméséből persze Nemanja Nikolics is alaposan kivette a részét, hiszen a télen a Videotonhoz igazoló támadó az ősszel tíz alkalommal iratkozott fel a gólszerzők közé. Oláh Lóránt három, Szepessy Róbert, Reszli Gábor, Szrdan Sztanics, Boris Gujics két-két, míg Petrók Viktor, Bank István és Farkas Krisztián egy-egy gólt lőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!