Sport

2010.09.26. 17:10

Aranyba foglalták a nevüket

A Vajmi Csaba vezette Ring SC Kaposvár négy szép reményű bunyósa is bajnoki címet szerzett a somogyi megyeszékhelyen vasárnap zárult serdülő (13–14 évesek) ob-n, ráadásul az egyesületek közötti pontversenyt is megnyerték.

Fenyő Gábor

Már a szombat délutáni elődöntők során érezni lehetett – a 44,5 kg-os Nagy Patrik, a 46 kg-os Váradi Kornél, a 48 kg-os Horváth Tibor Flórián, valamint az 50 kg-os Tóth Richárd is meggyőző fölénnyel, egyhangú pontozással verte az ellenfelét –, hogy a Ring SC Kaposvár bunyósai bearanyozzák a vasárnapot. A másnap délelőtti finálékban aztán maradt ugyanez a „leosztás”, azaz mind a négy bunyósnak aranyba foglalták a nevét. Az elhanyagolható különbség csupán annyi volt, hogy míg Nagy Patrik, Váradi Kornél és Horváth Tibor Flórián ezúttal is egyhangú pontozással nyert, addig Tóth Richárd hatalmas csatában kerekedett felül.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Szórták a pofonokat a városi sportcsarnokban
[/caption]
A dicső somogyi éremmérleget egy ezüst és két bronz teszi teljessé. A 43 kg-os Valkó László (Juta Ring SC) állhatott fel a dobogó második fokára, míg az 50 kg-os balatonlellei Kovács Rolandnak – aki az elődöntőben a kaposvári Tóth Richárddal találkozott – és a 65 kg-os Németh Zsoltnak (Ring SC Kaposvár) bronz jutott.

Döntők

43 kg: Valkó László (Juta Ring SC)–Ódor Robin (Bp. Hranek Sándor Box Club) egyhangú pontozásos vereség. 44,5 kg: Nagy Patrik (Ring SC Kaposvár)–Csonka Zsolt (Debreceni VSC) egyhangú pontozásos győzelem. 46 kg: Váradi Kornél (Ring SC Kaposvár)–Égerházi Zoltán (Hajdúhadháza) egyhangú pontozásos győzelem. 48 kg: Horváth Tibor Flórián (Ring SC Kaposvár)–Pap Ádám (Kiskunfélegyháza) egyhangú pontozásos győzelem. 50 kg: Tóth Richárd (Ring SC Kaposvár)–Horváth Tamás (BIG Box Club Nyíregyháza) 3:2 arányú pontozásos győzelem.


Amúgy az ember megérte kapkodni a fejét a Kaposvári Városi Sportcsarnokban. Az egykori olimpiai bronzérmes Mizsei György és Botos András, az Európa-bajnok Badari Tibor és Juhász László, az Eb-második és világbajnoki bronzérmes Füzesi Zoltán, valamint a 12-szeres bajnok Hranek Sándor is edzőként érkezett a somogyi megyeszékhelyre. Azért jó tudni, hogy van kiktől ellesni a sportág fortélyait...

Elismerő szavak

Szakos József, a MÖSZ szakmai igazgatója: – A jól szervezett országos bajnokságon felkészült versenyzőket láthattunk, s az iskolás, technikás boksz volt a jellemző. Minden elismerésem a kaposvári szervezőké – és a Süllős családé –, akik magasra tették a mércét.Kunya György, a MÖSZ főtitkára: – Elsőrangú volt mind a rendezés, mind pedig a vendéglátás; a somogyi megyeszékhely méltó házigazdája volt a serdülő ob-nak, alaposan feladták a leckét. Jövőre még nagyobb feladatot kap Kaposvár: 2011-ben az utánpótlás olimpiának lesz a házigazdája.

A győztesek és a somogyi eredmények

38,5 kg: 1. Karvaly Zsolt (Salgótarján); Székely Csaba (Lelle Fitness és Küzdősport Egyesület) a nyolc közé jutásért búcsúzott. 40 kg: 1. Kovács János (Paksi SE). 41,5 kg: 1. Budai Ferenc (RSC). 43 kg: 1. Ódor Robin (Bp. Hranek Sándor Box Club), 2. Valkó László (Juta Ring SC). 44,5 kg: 1. Nagy Patrik (Ring SC Kaposvár); Horváth Ernő (Ring SC Kaposvár) a négy közé jutásért búcsúzott. 46 kg: 1. Váradi Kornél (Ring SC Kaposvár). 48 kg: 1. Horváth Tibor Flórián (Ring SC Kaposvár). 50 kg: 1. Tóth Richárd (Ring SC Kaposvár), ... 3. Kovács Roland (Lelle Fitness és Küzdősport Egyesület); Szívós Gáspár (Lelle Fitness és Küzdősport Egyesület) a négy közé jutásért búcsúzott. 52 kg: 1. Kálé Zoltán (Bp. Vasas-Süllős Box Team); Zombai Alexandr (Ring SC Kaposvár) a négy közé jutásért búcsúzott. 54 kg: 1. Bársony Bernard (Bp. Zuglói Box Club). 56 kg: 1. Lázók József (Debreceni VSC). 59 kg: 1. Tóth Ádám (Debreceni VSC); Nyári Gábor (Ring SC Kaposvár) a négy közé jutásért búcsúzott. 62 kg: 1. Ruszó András (Sárospatak). 65 kg: 1. Herczeg Zsolt (Szolnoki MÁV SE), ... 3. Németh Zsolt (Ring SC Kaposvár). 68 kg: 1. Kunu Manuel (Bp. Vasas-Süllős Box Team). 72 kg: 1. Grósz Zoltán (Jászalsószentgyörgy).

Az egyesületek közötti pontversenyt (46 klub közül) a Vajmi Csaba vezette Ring SC Kaposvár nyerte.Ifjabb Süllős Gyula, a MÖSZ alelnöke: – A szervezőmunka nem mindig volt ugyan zökkenőmentes, de ezt kívülről nem lehetett érzékelni. Természetesen jól esnek a dicsérő szavak, ám az a célunk, hogy a jövő évi utánpótlás olimpia még nagyobb durranás legyen.

Elődöntők

43 kg: Valkó László (Juta Ring SC)–Dina Dániel (Bp. KSI SE) egyhangú pontozásos győzelem. 44,5 kg: Nagy Patrik (Ring SC Kaposvár)–Ramocsa László (Hajdúhadháza) egyhangú pontozásos győzelem. 46 kg: Váradi Kornél (Ring SC Kaposvár)–Szabó Ádám (Egri Sportiskola) egyhangú pontozásos győzelem. 48 kg: Horváth Tibor Flórián (Ring SC Kaposvár)–Farkas Szilárd (Kecskeméti SC) egyhangú pontozásos győzelem. 50 kg: Tóth Richárd (Ring SC Kaposvár)–Kovács Roland (Lelle Fitness és Küzdősport Egyesület) egyhangú pontozásos győzelem. 65 kg: Németh Zsolt (Ring SC Kaposvár)–Herczeg Zsolt (Szolnoki MÁV SE) egyhangú pontozásos vereség.

Az egyesületek közötti pontversenyt (46 klub közül) a Vajmi Csaba vezette Ring SC Kaposvár nyerte. Szórták a pofonokat a városi sportcsarnokban -->

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!