Sport

2010.09.10. 20:18

Josh Wilson volt a mezőny legjobbja

A bajnoki ezüstérmes Atomerőmű SE csapatát verte meg a Kaposvári KK a kupa nyitónapján.

Kun Zoltán

Kaposvári KK–Atomerőmű SE
89–73 (32–29, 24–21, 15–12, 18–11)

Pénteken az Atomerőmű SE vendégszereplésével kezdődött meg a Kaposvári Városi Sportcsarnokban a Fregatt Zolanit Kupa előkészületi férfi kosárlabdatorna.

– Mindkét eddig beteg játékosunk vállalja ugyan a mérkőzést, ám sajnos még egyikük sincs száz százalékos állapotban – adott gyors helyzetértékelést Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője. – A csapat nehéz héten van túl, hiszen a sok fizikai felkészítő gyakorlat miatt fáradtak a játékosok. Délelőtt is edzettünk, de kellően meg szeretnénk alapozni a szezont. A jövő héten már több taktikai elemet gyakorlunk és az új védekezési formák is terítékre kerülnek.

A kaposváriak kezdőcsapata egy helyen változott, Kutasi helyett, Soós lépett pályára és a bajnoki ezüstérmes Paksba pedig visszatért a korábban megsérült Mészáros Z.

A fáradtság ellenére jól teljesített a somogyi alakulat, amelyben Wilson kiválóan dobott. Amikor pihentették az irányítót, akkor sem akadt meg a kaposváriak játéka és így sikerült nyerni a félidőt. A nagyszünet után öt percig nem tudott kosarat szerezni a Kaposvári KK, ennek ellenére sikerült rendezni a sorokat és javuló védekezés mellett megnyerni a mérkőzést is.

Továbbra sincs végleges döntés az NB I/A-csoportos Férfi Kosárlabda-bajnokság létszámáról. A Dombóvár KC nem tudott érvényes nevezést leadni az októberben kezdődő 2010/2011-es bajnoki szezonra. Ezért a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége keddig írt ki határidőt az üres helyre jelentkezők számára. Ezt még a lejárat előtt meghosszabbították pénteken délig.

Információink szerint az egyetlen jelentkező a debreceni illetőségű Factum Sport Kft. pályázatát befogadta a Férfi Tagozat, mégpedig úgy, hogy hiánypótlásra sincs szükség. Végső döntés azonban még mindig nincs, hiszen a végső szót az Intéző Bizottság mondja ki a nevezéssel kapcsolatban.Kaposvár, 250 néző. Vezette: Török, Németh Cs., Horváth A.
Kaposvári KK: Wilson (29/12), Medve (17/9), Soós (14/12), Kováts R. (3/3), Cunningham (12). Csere: Kutasi (5/3), Fülöp (4), Márkus (3/3), Bíró (2), Kovács S. (-), Fonai (-), Mészáros (-). Vezetőedző: Fekete Ádám.
Atomerőmű SE: Kovács Á. (2), Pavlik (14/12), Winters (13/9), Johnson (10/6), Sales (14/3). Csere: Mészáros Z. (4), Morgen (10/6), Tóth P. (4), Körtélyesi (-), Horti (2). Vezetőedző: Horváth Imre.
Kipontozódott: Sales (39. p.).
Jók: Wilson, Soós, Medve, Cunningham illetve Winters, Morgen, Pavlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!