Sport

2010.09.13. 19:05

Necces helyzetben a magyar bajnok, névadó szponzort keresnek

Bár 20 millió forint hiányzik a sokszoros bajnok és kupagyőztes Kaposvári Röplabda SE költségvetéséből, a 2010/2011-es szezont mindenképpen végigcsinálják. Hogy a jövőben is legyen folytatás, ahhoz egy tehetős névadó főszponzor szükséges.

Fenyő Gábor

– A 2010/2011-es bajnoki szezonnak Kaposvári Röplabda SE néven vág neki a 12-szeres bajnok és 13-szoros Magyar Kupa-győztes társaság.
– Amikor tavaly az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft.-vel mondhatni az utolsó pillanatban megkötöttük a szerződést, két évben gondolkodtunk – mondta Fonai Tibor, a Kaposvári Röplabda SE elnöke. – Éppen ezért igencsak jutányos áron kapták meg a névhasználati jogot; amit az előző idényben a Kométától kaptunk, annak az összegnek a 20 százalékáért. Akkor azonban a maradék 80 százalékot még sikerült az elnökségnek nem kis munkával előteremtenie.

– Az október első napján rajtoló Közép-európai Ligában már nem Diamant Kaposvár néven szerepel az együttes.
– Az 1. MCM vezetői áprilisban, a bajnoki rájátszáskor jelezték, hogy nem tudják vállalni azt az összeget, amiről egy évvel korábban szó volt. Vagyis a klub költségvetéséből hiányzó mintegy 20 millió forintot ismét nekünk kellene valahogy összeszednünk.


– Menni fog?
– Tavaly még ment, az idén azonban már nem. Ezért fordultunk a városhoz, amelytől előfinanszírozást és kölcsönt kértünk a gondjaink enyhítésére.

– És ha nem jön össze?
– Ha törik, ha szakad, a 2010/2011-es évadot minden körülmények között végigcsináljuk. A jövőt pedig majd meglátjuk...

– Vagyis nagyon kellene egy tehetős névadó főszponzor.
– Az elmúlt másfél évtizedben nem volt semmilyen köztartozásunk, nincsen adósságunk, s a játékosok mind a mai napig időben megkapják a járandóságukat. Azért dolgozunk, hogy ez továbbra is így legyen. Ehhez azonban mindenképpen szükség lenne egy névadó főszponzorra, méghozzá már a második félévben, a tavasszal.

– A korábbi névadóval teljesen megszakadt a kapcsolat?
– Nem, és ez nem is lehet a célunk. A tervek szerint az utánpótlás csapataink 1. MCM Diamant néven szerepelnének a bajnokságokban; ennek véglegesítése most van folyamatban.

Belekezdtek

A Kaposvári Röplabda SE másfél hónapnyi alapozás után kedden 17 órakor játssza az első felkészülési mérkőzését; a Kántor Sándor által irányított együttes a Muraszombatot fogadja a Városi Sportcsarnokban. Rá egy hétre lesz Szlovéniában a „visszavágó”, majd a hétvégén a szlovák fővárosba utazik a csapat, ahol kétszer is pályára lépnek a házigazda pozsonyiak ellen.
Az október első napján esedékes Közép-európai Ligában a Koch Róbertet a soraiban tudó osztrák SK Aich/Dob Posojilnica lép majd fel a somogyi megyeszékhelyen; a kaposvári együttes továbbra is pénteken 18 órakor játssza a hazai találkozóit. A magyar bajnoki pontvadászatba az 1–4. helyekért zajló rájátszásban, a Magyar Kupában pedig a legjobb nyolc között kapcsolódik majd be a gárda.
A CEV Kupában a Bajnokok Ligájában szerepelt Rzeszow lesz a kaposvári alakulat ellenfele. A lengyel együttes – amely a nyáron többek között leigazolta a korábban Kaposváron is szerepelt Grózer Györgyöt – hazája bajnokságában a harmadik, a kupában pedig a második helyet szerezte meg. Az első mérkőzést november 16-a és 18-a között rendezik Lengyelországban, míg a visszavágót egy héttel később játsszák a somogyi megyeszékhelyen, a párharc vesztese pedig a Challenge Kupában folytathatja.
A célok mit sem változtak: a Kaposvári Röplabda SE a 2010/2011-es bajnoki szezonban a 13. bajnoki címére és a 14. kupagyőzelmére hajt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!