Sport

2010.10.29. 11:57

Mocsárba ragadtak, kilenc órát vártak a segítségre

Felejthetetlen napot és éjszakát töltött a mauritániai sivatagban a klasszikus Párizs–Dakar rali, a Heroes Legend mezőnyének egyetlen somogyi párosa.

av

 Mint azt már megírtuk, Lukics János és Horváth Csaba egy kiszáradt tómederben haladt éppen, amikor beszakadt a Mitsubishi alatt a föld, s kilincsig merült az autó a mocsárba.

– Azt mondták, majd kihúznak bennünket – mesélte Horváth Csaba –, ám csak nem akart megérkezni a mentőkocsi.- Egy közeli faluból jöttek aztán emberek, akik a helyi katonák segítségével végül kiemelték az autót. Kilenc órába telt, míg szárazra vergődtünk, közben ránk esteledett, csak annyit tudtunk tenni, hogy felmentünk egy dűne tetejére, s a sivatagban aludtunk. Szerencsére nincs bajunk, volt kajánk, italunk, s katonák vigyáztak ránk.

Másnap trélerre került az összetört kocsi, így a somogyi kettős – akik természetesen a pilótafülkében utaztak – számára egy szakasz kiesett az idei versenyből, s hétszáz kilométerre vontatták őket. Ez persze nem azt jelentette, hogy feladták a viadalt: miután a szerelők helyrepofozzák a Pajerót, máris visszaülnek, s folytatják a száguldást Dakar felé.

– Éppen a mauritániai-szenegáli határon állunk – folytatta Horváth Csaba –, arra várunk, hogy beengedjenek bennünket. Innen már csak két szakasz van hátra, s ha sikerül végigmennünk, elérjük a célunkat: eljutunk Dakarba a Rózsaszín-tó partjára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!