Sport

2010.10.17. 18:05

Párizs-Dakar rali: a főtéren kapták szét a terepjárót

A montanui gépátvételre be kellett vontatni a somogyi csapatot a törött ékszíjtárcsa miatt, aztán majdnem hiába keresték az eltűnt 100 paripát a motorból.

Vas András

– Elképzelhető, milyen égő volt, hogy a montaui gépátvételre úgy húztak be bennünket – mesélte Lukics János. – Utána aztán nekiláttunk tárcsát keresni, persze kora délután lévén mindenki sziesztázott. Végül a szerelőink meghegesztették a cuccot, azt hittük, egyenesbe kerültünk.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] A somogyi csapat
[/caption]

Csak éppen a százharminc lóerőből eltűnt száz, így az ünnepélyes megnyitó után a somogyi páros szolgált a legfőbb látványossággal: azon melegében Montau főterén kellett nekiállni a szerelésnek.
– Szerencsére sikerült megreparálni – vette át a szót Horváth Csaba –, így el tudtunk indulni a prológon.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Behajóztak és szereltek
[/caption]

Ami három öt kilométeres tereprali kört jelentett Montau környékén, s a tizenöt kilométer döntötte el, milyen sorrendben vághatnak neki az autók az első szakasznak.
– Elég kemény pályát jelöltek ki a szervezők – folytatta Lukics János –, az egyik magyar indulópáros, egy győri házaspár például bukott, a lánynak eltört a válla, számukra már véget is ért a verseny. Mi végigmentünk, ám az eredményt csak hétfőn reggel tudjuk meg.

A prológ után sem ejtőzhettek a csapatok, ugyanis várt még rájuk egy 830 kilométeres etap Valenciáig. Onnan aztán vasárnap Almeriába autóztak tovább egy laza félezer kilométer, ahol délután éppen a kompra vártak, mely átviszi őket marokkóba.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Végül megkerültek a lóerők (fotó: www.sandlander.com.hu)
[/caption]

– Este hétkor indulunk – mondta Lukics János –, tizenegy óra az út Nadorba, valamikor reggel hat körül érünk oda. És akkor kezdődik a rock and roll: az Atlaszon át elindulunk Dakar felé.
Az első etapon 550 kilométer vár a somogyi párosra: Nadorból Mengoubba, át a hírhedt Rekkam-fennsíkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!