Sport

2010.10.24. 11:06

Párizs–Dakar rali: túl a királyetapon!

Felemásra sikeredett az elmúlt két nap a klasszikus Párizs–Dakar rali, a Heroes Legend egyetlen somogyi párosa számára.

Vas András

A mezőnynek előbb a marokkói Tan Tan környékén kellett megküzdenie a homokkal és a kősivataggal, majd a viadal eddigi leghosszabb szakasza, a Tan Tan és Bujdur közti 681 kilométeres etap várt a versenyzőkre.
 
A Tan Tan környéki körpálya csak a táv viszonylagos rövidsége miatt tűnt könnyűnek, a terep azonban igencsak megnehezítette a mezőny dolgát. Lukics Jánosnak és Horváth Csabának ráadásul a makacskodó Pajeróval is meggyűlt a baja, ehhez képest a huszadik helyen – kategóriájukban a tizenharmadikon – értek célba, majd a szerelőkkel együtt nekiláttak, hogy helyrepofozzák a Mitsubishit.
 
Szombatra sikerült is összerakni a gépet, így elindulhattak az Atlanti-óceán partján fekvő városba. Marokkóból Nyugat-Szaharába vezetett az útjuk, s nagyon oda kellett figyelniük, hiszen a szervezők rengeteg alternatív útvonalat adtak meg, s a somogyi kettősnek korábban többször is meggyűlt a baja a navigációval.
 

Ezúttal azonban remekül használták az itinert, ráadásul a mezőny egy részének komoly problémákat okozó tereppel is jól megbirkóztak – rengeteg defekt hátráltatta az autósokat és motorosokat –, pedig sziklák, árkok, szakadékok között kellett, a nap végén ráadásul már sötétben a cél felé autózniuk. Végül a tizenhatodik, a kategóriájukban a kilencedik helyen értek célba a rendkívül fárasztó szakasz után, s ezzel összetettben előreléptek a huszonhetedik helyre, míg a kategóriájukban a tizennyolcadikak.
 
Vasárnap 574 kilométer vár a mezőnyre, mely Bujdurból Porto Ricóba autózik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!