Sport

2010.11.14. 16:37

Buzsák pontot lopott a tabellamásodik Csurgótól

Paprikás hangulatban csent pontot a Buzsák a tabellamásodik Csurgótól. A bírólincselés elmaradt, asszisztensét a tűzhely mellé küldték a szurkolók.

Vas András

– Mi a szar van?! – fakadt ki a büféasztal előtt sörre várakozó hazai drukker, amikor a csapatok a hivatalos kezdés előtt nyolc perccel felsorakoztak a köszöntéshez.
– Gyászszünettel kezdünk – higgasztotta le Pájer sporttárs, mire a vehemens szurkoló megnyugodva állt vissza a várakozók közé. Majd a vendégek ötösben lazítgató játékosa felé bökött: – A Baloghra kell figyelni. Ha megfogjuk, nyerhetünk. De tavaly kettőt is rúgott.

Méghozzá szépen elosztva két mérkőzésen, s többek között neki is köszönhette a Buzsák, hogy az előző szezonban sikerélmény nélkül maradt a jelenlegi tabellamásodikkal szemben. Amúgy az apró termetű gólvágó az idén is remek ütemben rugdossa a gólokat: vasárnapig tizenhétig jutott, miközben mesterhármassal keserítette el a mérőieket és a tarnócaiakat, míg Karádon talán vele ijesztegetik az utánpótláskapusokat, miután egy laza ötöst hintett az ötödik fordulóban…

A hazaiak vele szemben egy hajdani első osztályú bekket, a tréneri feladatokat is ellátó, a Siófokban egykor 174 NB I-es meccsen négy gólt szerző Kolovics Zoltánt tudták felvonultatni. S hogy jó az öreg a háznál, már az első félidőben bebizonyította a negyvennégy esztendős védő: előbb a balkötő helyéről, nagyjából negyvennégy méterről lőtt – na jó, a szél kissé besegített – őrületes hosszú sarkos vinklit, majd a szünet előtt látványos mozdulattal, ollózva tisztázott a kiugrásra kész Markos elől.

A veterán gólja amúgy a fordítást jelentette a buzsákiaknak, akik kissé beragadtak a kezdésnél, s egy szöglet után máris futhattak az eredmény után. Szó nem érhette őket, meg is tették, s előbb – szintén kornerből – egyenlítettek, majd jött a bődületes bomba… S ha a kettő között Kesztyűs az ötösről nem rúgja jó méterrel fölé a guruló labdát, akár meg is nyugtathatták volna szurkolóikat.

Így viszont meglehetős feszültség uralkodott a korlátokon kívül: a nagyérdemű előbb Pájer sípmestert találta meg – aki, ha az anyázást súlyra mérnék, már a szünetben Ifát rendelhetett volna a poggyászért… –, majd Véber sporttársnőt. A helyiek ugyanis nem nagyon hittek a mindenek feletti esélyegyenlőségben, s a taccsbíra minden jelzése után valamilyen konyhai eszközt, illetve elfoglaltságot javasoltak számára lengetés helyett. Pontosabban ezek voltak a jelen helyre leírható ötletek.

A második félidő közepén aztán már elmaradt a fakanalazás, s magasra hágott a verbális terror: az asszisztensnő a hazai drukkerhad szerint lesről engedte el Markost, aki persze ki is egyenlített.
– Legközelebb miattad lesz gyászszünet! – fenyegetőzött egy vér- és sörbő negyvenes, míg az idősebbek a régmúlton merengtek, amikor a nőket még a lelátón is éppen, hogy csak megtűrték.

Még Jani bácsi, a drukkerek doyenje is felhúzta magát, a ránézésre úgy nyolcvanöt felé járó svájcisapkás maga indult el az újabb vörös kisfröccsért. Előtte ugyanis „gyerkőc” szomszédja, egy hetvenötös kalapos hordta neki a meccskísérőt…
Imi, indulj meg! – ösztökélte második félidőben fáradó kedvenceit a publikum. – Arra támadunk – integettek a vendégkapu irányába magyarázólag. – Arccal a vasút felé!
Légvonalban tényleg.Az idő előrehaladtával egyenes arányban fogyott a hazaiak humora: pályán és mellette egyaránt. A második etap felére elfogyott a buzsákiak ereje, a Csurgó viszont darált becsülettel, s várható volt, előbb-utóbb kiegyenlít a vendéggárda. Melynek egál után akár a győzelemre is lett volna esélye, ám a játékosok foci helyett inkább belementek az üdvözült össznépi rugdosódásba. A rengeteg alattomos tüskét, lökést, könyöklést Pájer spori Rosta és Bodó összecsapásánál unta meg, s az öltözőbe küldte a hazai csatárt.

Aztán talán neki is eszébe jutott, hogy haza is kellene valahogyan jutnia a meccs után, így két perccel a piros lap után nagyvonalúan továbbot intett, amikor Horváth kapus a tizenhatoson belül elütötte Markost. Rajta kívül még Bolla húzhatta volna ki a gyufát, a csurgói kapus ugyanis többször is felvette a nézők közül elé hajított képletes kesztyűt, s a heveskedő korláton kívüliekkel akadt néhány különmeccse. Mely – a kívülálló szerint – a mérkőzéshez hasonlóan döntetlennel zárult. Ami a meccset végigbeszélgető – a Formula–1 és a német bajnokság, különösen a Kaiserslautern produkciója szolgáltatta a témét – hat tagú német különítmény szerint igazságosnak mondható…

Buzsák–Csurgó 2–2 (2–1)
Buzsák: 140 néző. Vezette: Pájer (Györke, Véber)
Buzsák
: Horváth B. – Márkus, Kolovics, Varga G., Ceglédi – Himics, Somogyi Z. (Barcsánics a 63. p.), Varga E., Bérczi – Kesztyűs, Rosta. Edző: Kolovics Zoltán
Csurgó: Bolla – Horváth R., Bodó, Dezső, Györgyfalvi – Zrinszki, Varga G. (Czene a 88. p.), Varga B., Bódis – Balogh Zs., Markos. Edző: Tóth József
Gólszerző: Rosta (20.), Kolovics 27.), ill. Zrinszki (10.), Markos (69.)
Kiállítva: Rosta (85.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!