Sport

2010.11.04. 18:37

Erőtől duzzadó férfiak és nők az Amix-Zsaru kupán

Duzzadó bicepszek, elképesztő súlyok, lélegzetelállító teljesítmények. Bomba formában vannak az Amix-Zsaru gym kupa országos fekvenyomó és felhúzó bajnokság résztvevői: Kaposváron két napon át versengenek az izmos hölgyek és a kigyúrt urak.

Harsányi Miklós

A férfi szemek legnagyobb örömére erős a mezőny. A fekvenyomás szerencsére egyre több nőt csábít el, a formás hölgyek pazar produkcióval nyűgözték le a közönséget. Amúgy a sportágat soha nem késő elkezdeni.

A mindössze 44 esztendős Molnárné Kovács Andreát igazán tavaly ejtette rabul a súlyemelgetés és máris szép eredményeket mutathat fel. Munkájából adódóan természetesen korábban is rendszeresen sportolt; az atlétika és a terepfutás az egyik kedvence.

– 47,5 kilót nyomtam – törölte meg homlokát a sikeres produkció után a Vas megyei rendőr-főkapitányság bevetési szolgálatának munkatársa. Tavaly kategóriájában az első helyen végzett, s ezúttal is sikeres szereplésben bízik.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Egyre több nőt csábít a súlyemelés.
[/caption]

Így van ezzel a somogyiak egyik reménysége, Székely Béla. A megyei rendőr-főkapitányság 33 éves munkatársa a +125 kilós kategóriában indul, fekvenyomásban a 300 kiló körüli eredménnyel lenne igazán elégedett.
– Erő, kitartás, fanatizmus – sorolta a siker titkait az 51 centis bicepszű sportoló, aki amúgy lélekben már a november végi országos bajnokságra készül.

– Papa, egyszer is elég lesz megemelni – ezekkel a szavakkal dícsérték Nyakó László teljesítményét. Nagy tapsot kapott a nyugalmazott nagykanizsai határőr alezredes, aki a kupa legidősebb indulója. Nyolcvan (!) évesen is lazán kinyomta a 42, 5 kilót. Sportos családdal büszkélkedhet: a kaposvári tornára 55 esztendős nyugdíjas rendőr fia is benevezett, no, és persze a 25 éves unoka sem hiányzott.Bukovics Krisztián, a Készenléti Rendőrség munkatársa élete első fekvenyomó-versenyére nevezett be. Izgalmakban bővelkedő viadalra számított, akárcsak Demeter József, a belügyminisztérium alkalmazottja.
– Banán és csirkehús – taktikai okokból közvetlenül a verseny előtt már csak ezt fogyasztotta az egyik versenyző. – A viadal után persze rendesen pótolom az elhasznált kalóriákat.

A rendőrség, a nemzetbiztonsági szakszolgálat, a honvédség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem és a polgárőrség tagjai is benevezhettek a két napos kaposvári versenyre, amelynek a Klebersberg kollégium ad otthont. Pál József, a somogyi rendőr sportegyesület alelnöke azt mondta: a tizedik alkalommal megrendezett versenyre összesen 220-an neveztek be. Több kategóriában mérik össze tudásukat az indulók.
– Népszerű a sportág, sok az új jelentkező – folytatta. – Remek látni, hogy a fiatalok szívesen vesznek részt a bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!