Sport

2010.11.03. 10:08

Jön a Honvéd, de még a pénzükre várnak a pályaelhagyó focisták

Alighogy kibukott a Kaposvölgye VSC Nagyberki telephelyváltásának lehetősége, a hétvégén megyénk másik másodosztályú csapata is hallatott magáról, hiszen a Barcsi SC nem utazott el a pécsi bajnokira.

Temesvári Iván

Viharos napokat, vagy inkább heteket élnek át megyénk másodosztályú csapatai, így a Kaposvölgye VSC Nagyberki, valamint a Barcsi SC. Mint beszámoltunk róla előbbi gárda elköltözhet Nagyberkiből, hiszen az eddigi elnökség nem kívánja tovább biztosítani a klub működését, a barcsiaknál viszont, ha lehet így fogalmazni nem ilyen „egyszerű” a történet.

A bajnokságot egyébként egész jól kezdő Barcs az elmúlt hétvégén a feljutásért küzdő Pécsi MFC vendége lett volna, ám a somogyiak, nem kis meglepetésre betegségekre és sérülésekre hivatkozva el sem utaztak a Mecsekaljára. A meccstől történő távolmaradásról és az említett indokokról egyébként a barcsi klub faxon értesítette a pécsieket.

Érdekesség, hogy a Pécsi MFC hivatalos honlapján a mai napig megtalálható október 28-i, csütörtöki meccselőzetesben egyedül Matus Pétert nevezik meg a somogyiak sérültnek, ám a szombati mérkőzésnapon már a csapat nagy része bevethetetlen állapotban volt.
A találgatások, ahogy az ilyenkor lenni szokott persze megindultak, s az elképzelések szerint mi más lehetne a háttérben, mint a pénz, pontosabban annak hiánya.

– Valamennyi játékosunkat amatőr szerződés köti a Barcsi SC-hez, s az abban foglaltakat a klub maradéktalanul teljesíti – fogalmazott Hamarics Miklós a Barcsi SC elnöke. – Nagyon fontos megjegyezni, hogy az új városvezetés a múlt pénteki testületi ülésén arról döntött, hogy Barcsnak szüksége van az NB II-es labdarúgásra, a grémium pedig emellett megfelelő intézkedéseket hozott a pénzügyi problémák kezelésére. Megértjük a játékosokat, akik a korábban ígért pénzükre várnak, de nekik meg azt kellene megérteniük, hogy az új városvezetés a probléma megoldásán dolgozik.

A hirtelen lesérülő és megbetegedő, ám egyébként orvosi igazolással is rendelkező labdarúgókra szombaton újabb bajnoki mérkőzés vár, ráadásul ezúttal hazai pályán kellene játszania a Barcsnak, méghozzá a Bp. Honvéd II. ellen. Felmerül a kérdés, célbavegyék-e a Dráva-menti szurkolók szombat kora délután a Barcsi SC sporttelepét?

– Bízunk benne, hogy a játékosok megértik a folytatás lehetőségét és felépülnek a szombati bajnokira – zárta az üggyel kapcsolatos gondolatait Hamarics Miklós.

Barcson egyébként nagy terveket is szövögetnek a labdarúgást illetően, hiszen labdarúgó kollégium létrehozásán szorgoskodnak a városban. A tervezett labdarúgó kollégiumnak a Barcsi Gimnázium adna otthont, ahol a sportolás mellett a tanulás is biztosított lenne a barcsi kistérséghez tartozó huszonnyolc településről beiskolázott tehetséges gyermekek számára.Megyén kívül találhat új otthonra a Kaposvölgye

Mint ismert a Kaposvölgye VSC Nagyberkinél sem mennek olajozottan a dolgok manapság, s az esetleges telephelyváltással kapcsolatos legfrissebb fejleményekről Horváth Lajost kérdeztük.

Péntekig végleges álláspont alakul ki az üggyel kapcsolatban, ami egyben azt is jelenti, hogy akkor eldől a klub sorsa – fogalmazott a Kaposvölgye VSC edzője, klubigazgatója. – Jelen állás szerint úgy néz ki, hogy megyén kívül talál új otthonra a csapat.

Címkék#barcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!