Sport

2010.11.17. 19:58

Női kézilabda: Kikapott a Siófok Győrben

Nem szabad lebecsülni a vendégeket – mondta a mérkőzés előtt Konkoly Csaba a győriek szakvezetője, hisz míg csapata a Bajnokok Ligájában, addig a balatoniak a bajnokságban értek el szép eredményeket az elmúlt időszakban.

Fenyő Gábor

Mindent összevetve rutinfeladatnak ígérkezett az épp a nyáron Győrből érkezett Hosszu Boglárkával felálló balatoniak legyőzése a bombaformában lévő kisalföldiek számára. Ennek megfelelően kezdődött a találkozó, a megilletődötten kezdő balatoniak ellen tíz perc alatt hét góllal megléptek a házigazdák (9-2). 

A Spiridon, Amorim, Bradeanu középső hármas átlövése megoldhatatlan feladatnak bizonyult, míg a másik oldalon a győriek szinte nem tudtak hibázni a kapu előtt... Az időkérés és Scholtz beállása valamelyest segített a vendégeken (10-5), ám ez csak ideiglenes volt ugyanis a 27. percre kialakult a tízgólos különbség (17-7) az első félidőben hat, illetve négy gólt szerző két szélső Mravikova és Szegedi vezérletével.

A házigazdák remek formában kézilabdáztak és tették azt a második játékrészben is, melynek keretéből bárkit nyugodt szívvel pályára küldhetett Konkoly Csaba. A második félidő például Mayer remeklésével indult, míg a másik oldalon az első akciógólra - amit Bloj szerzett - tizenkét percet kellett várni, ám addigra már tizenhéttel elhúztak a házigazdák (28-11). Ekkor következett néhány jó perc a vendégektől, akik Bloj két és Kovács, illetve Tóth révén feljebb zárkóztak Szalai Babették (29-15).A folytatásban mindkét csapat sokat cserélt, a siófokiaknál a fiatal Varga Nikolett és Takács Dóra is pályára került, akik közül utóbbi szerezte együttese utolsó találatát. Imre Vilmos a találkozó előtt azt mondta reméli, hogy együttesének lesznek jó peridusai. Ha nem is sok volt sok ezekből, de azért akadt ilyen az első és a második félidőben egyaránt…     
 

Győri Audi ETO KC – Siófok KC 36-20 (19-9)
Győr, Magvassy Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Ács, Báder.
Győr
: Pálinger – Mravikova 6, Hornyák Á., Spiridon 1, Amorim 1, Bradeanu 4, Szegedi 5. Csere: Lunde, Pásztor B. (kapusok),Gros 6(2), Kovacsics 4, Mayer 4, Orbán 2, Planéta 1, Schatzl, Palkó 2. Vezetőedző: Konkoly Csaba.
SKC: Lajtos – Hosszu, Bloj 4, Tóth Zs. 1, Szalai B. 2, Valovics 1, Szepesi 5 (2). Csere: Scholtz (kapus), Kiss O. 3, Kovács A. 3(1), Takács D., Varga N. 1. Szakmai igazgató: Imre Vilmos.
Az ifjúsági mérkőzésen: Győr – SKC 40-27 (18-12)
A serdülő mérkőzésen: Győr – SKC 36-22 (20-5)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!