Sport

2010.11.01. 13:22

Párizs-Dakar rali: célba ért a somogyi csapat

A Heroes Legend mezőnyének egyetlen somogyi párosa, Lukics János és Horváth Csaba megérkeztek a Rózsaszín-tó partjára.

SONLINE

Ha nehezen is, de sikerült. A klasszikus Párizs-Dakar rali, a Heroes Legend mezőnyének egyetlen somogyi párosa, Lukics János és Horváth Csaba megérkeztek a Rózsaszín-tó partjára, azaz végigmentek a francia és a szenegáli főváros közötti 6500 kilométeres távon.

Pedig többször is úgy tűnt, csak álom marad a Lake Rose, hiszen a technika többször is kibabrált velük. Már a gépátvételnél gondjaik akadtak a Pajeróval, mely aztán a sivatagban végre megemberelte magát, bár egyszer majdnem leégett a kocsi, ám a legnagyobb gondot a terep okozta. A mauritániai mocsaras sivatag, ahol elvesztették esélyüket, hogy a mezőny első felében végezzenek. Kilenc óráig csak nézték a kilincsig a lápba merült Mitsubishit, a mentőcsapat későn érkezett, a sivatagban éjszakáztak, végül úgy kellett bevontatni őket a következő táborhelyre.
 
– Elég nehezen értük utol a mezőnyt – mondta Horváth Csaba. – A tréler ugyanis az elején rossz irányba indult, így kétszáz kilométert még távolodtunk a többiektől. Aztán amire a mauritániai-szenegáli határhoz értünk, addigra lezárták. Csak reggel engedtek tovább, de akkor is csak egy helyi miniszter közbenjárására. Ha ő nincs, még talán most is ott állunk.

Így viszont a somogyi kettős is megérkezett Szenegálba, s végül Dakarba is eljutottak, azaz teljesült az előzetes cél: eredményben ugyanis nem gondolkodtak, csak végig akartak menni az ember- és autópróbáló versenyen.



– Felejthetetlen napok állnak mögöttünk – folytatta Horváth Csaba. – Gondoltuk, hogy nehéz lesz, de előfordultak olyan problémák, amire nem is gondoltunk volna. A navigációval időnként meggyűlt a bajunk, a mocsarat, de főképpen utána a több napos vontatást senkinek sem kívánom. Ám ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat, örülünk, hogy megpróbáltuk. És még jobban, hogy célba értünk.

A nem hivatalos végeredmény szerint a Lukics János, Horváth Csaba páros az összetettben végül a harmincadik, a kategóriájában a tizenkilencedik helyen végzett. A somogyiak már össze is pakoltak, az autó hajóra került Dakarban, ők pedig Lisszabon érintésével repülővel érkeznek Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!