Sport

2011.02.20. 18:55

Füttyös hazai lelátó: szettnyerésre sem tellett a bajnoknak

Vereséggel búcsúzott a Közép-európai Ligától a Fino-Kaposvár 12-szeres bajnok és 13-szoros kupagyőztes férfi röplabdacsapata; a házigazdák erejéből még a játszmanyerésre sem futotta a horvát OK Mladost Marina Kastela ellen.

Fenyő Gábor

Fino-Kaposvár–OK Mladost Marina Kastela 0–3 (–21, –21, –17)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 250 néző. V.: Bajcsi, Fatrdla (szlovákok).

A nyitójátszmát végig vezetve nyerték az amúgy magabiztosnak tűnő vendég horvátok. Németh Ferenc jó szokásához híven ezúttal is hangyaszorgalommal bombázta az ellen térfelét – csapata 21 pontjából nyolcat jegyzett –, Csoma Krisztiánt pedig két irgalmatlan „takarójáért” dicsérhetjük. A túloldalon azonban az Ivan Csoszics, Igor Srdocs alkotta tengely nagyon acélos volt; szinte minden egyes megmozdulásuk pontot ért.A második felvonásban aztán Németh Ferenc helyett Schulcz István folytatta a játékot, majd Csoma Krisztiánt Nagy József váltotta fel – a lelátón sokan nem értették a kettős cserét –, majd Laszczik Iván is pályára került. A játékrész elején meg a közepén hiába ment négy ponttal a Fino, a játszmát végül (kihasználva a házigazdák töménytelen mennyiségű rontását) a horvát alakulat nyerte – fő a változatosság! – ugyancsak négy ponttal.

A harmadik, utolsó szettet tömören össze lehet(ne) foglalni: az előző játékrészhez hasonló jó kezdés, majd látványos összeomlás. Voltak, akik cserét követeltek, mások Kántor Sándort – immár túl a negyvenen – szerették volna újra a pályán látni. Az mindenesetre tény: amikor Ivan Rancsics egymás után négy ásszal megkínálta a kaposváriakat, az roppant megalázó volt... Katasztrofális volt a kaposvári társulat nyitásfogadása, s ugyanez sajnos igaz a nyitásokra is. Jó lenne tudni, vajon mi lehet(ett) ennek az oka.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Búcsúztak a Közép-európai Ligától
[/caption]

Bő négy hónappal ezelőtt Horvátországban 3–0-ra nyert a Fino-Kaposvár a Közép-európai Ligában újoncnak számító OK Mladost Marina Kastela ellen. Vasárnap este hazai pályán a játszmanyerésre sem volt esélye... Amúgy érdekes volt a találkozó vége; voltak, akik a szánalmas produkció ellenére mégis megtapsolták a csapatot, mások viszont hangos füttyszóval fejezték ki a véleményüket.

A Fino-Kaposvár a hetedik helyen zárta a Közép-európai Ligát, azaz mostantól kezdve csak a hazai pontvadászatra, illetve a március 9-e és 11-e között Debrecenben rendezendő Magyar Kupa négyes döntőjére fókuszálhat. A horvátok pedig – akik a kaposvári találkozó végeredményétől függetlenül a negyedik helyen zárták az öt ország tíz egyletét felvonultató nemzetközi sorozatot – készülhetnek a négyes döntőre.

Fino-Kaposvár: Kaszap (3), Bagics (9), Szabó A. (5), Németh F. (8), Hoboth (10), Csoma (3). Csere: Deák M. (liberó), Schulcz (13), Nagy J. (1), Laszczik (–). Vezetőedző: Kántor Sándor. Edző: Horváth Dániel.

OK Mladost Marina Kastela: Mitev (3), Rancsics (9), I. Csoszics (13), Srdocs (10), Suker (6), Skocsics (7). Csere: Brozics (liberó), Bozics (2), Mocsics (1). Vezetőedző: Fabijan Csoszics. Edző: Zeljko Hunjak.

A mérkőzés alakulása.
1. játszma: 3–5, 5–8, 6–10, 9–15, 12–16, 15–16, 18–20, 21–25 (22 perc).
2. játszma: 5–1, 8–4, 10–7, 11–11, 16–12, 16–15, 17–19, 19–20, 21–25 (23 perc).
3. játszma: 4–0, 5–3, 8–5, 8–12, 10–16, 15–20, 17–25 (19 perc).


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!