Sport

2011.02.06. 19:56

Nem bírták el Werner kiesését

Werner kipontozódásáig jól helytállt a Zalakerámia ZTE KK otthonában a Kaposvári KK NB I/A-csoportos férfi kosárlabda-csapata, de végül vereséget szenvedett.

Kun Zoltán

Zalakerámia ZTE KK–Kaposvári KK
92–81 (19–16, 27–25, 20–23, 26–17)

Az esélytelenek nyugalmával készülődhetett a bajnoki címvédő, Magyar Kupa-győztes Zalaegerszeg otthonában a 19. forduló mérkőzésére a Kaposvári KK együttese. A somogyiak tavaly ősszel 78–71-re legyőzték a zalaiakat, ám akkor sérülés miatt hiányzott az irányító Lorenzo Williams. Ezúttal mindkét oldalon akadt egy-egy hiányzó. A hazaiaknál Kinter György, a vendégoldalon Kováts Róbert üldögélt betegség, illetve sérülés miatt civilben a kispadon.

Mindkét együttes sok hibával, idegesen kezdett. A kihagyott dobások miatt a kaposváriak majd négy percig nem tudtak pontot szerezni. A rossz sorozatot aztán Medve törte meg, igaz ő is csak az egyik büntetőt tudta értékesíteni. A hazaiaknál K. Wilson villant két triplával, ezzel 14–6-ra lépett el a bajnokcsapat. Cunningham találataival sikerült felzárkózni az első negyed végére, ám Williams triplájával még mindig a zalaiak vezettek. Kutasi egyenlített ismét, Werner bravúros kosarával pedig már a kaposváriak vezettek 24–22-re. Egyik csapat sem tudott elszakadni a másiktól, a védekezés egyik oldalon sem működött a kellő hatékonysággal. Az amerikai Wernert nem tudták tartani a hazaiak, a túloldalon pedig vagy Tóth G., vagy Vojvoda dobott újabb kosarakat a hazaiak számára legjobb pillanatokban. A vártnál nagyobb ellenállást mutattak a vendégek, így szoros eredménnyel zárult a második negyed is.

A folytatásban újra kellett néhány perc mire felvették a fordulatot a csapatok a pontszerzés pedig a labdát lopó Werner révén a kaposváriaknak sikerült előbb. K. Wilson triplája és Tóth Ádám zsákolása tartotta előnyben a Zetét, ráadásul Cunningham már a 25., Werner pedig a 27. percben a kipontozódás szélére sodródott. Utóbbi pedig nagyon kellett a Kaposvárnak, hiszen hét pontjával újra felzárkózott a csapata. Egészen a 30. percig hagyták őt a pályán, ekkor pontozódott ki. Az ő kiesését a záró játékrészben már nem bírta el az addig remekül küzdő Kaposvári KK, a hazaiak pedig sikeres tripláikkal bebiztosították győzelmüket.

Zalaegerszeg, 1000 néző. Vezette: Forrai S. Márton L. Tóth K.
Zalakerámia ZTE KK: Williams (19/12), Vojvoda (10/6), Kámán (17/3), K. Wilson (16/15), Tóth Á. (10). Csere: Gáspár (2), Tóth G. (16/3), Baki (2). Vezetőedző: Völgyi Péter.
Kaposvári KK: J. Wilson (21/6), Medve (3), Soós (6), Werner (25/6), Cunningham (19). Csere: Kutasi (3), Fülöp (4), Márkus (-). Vezetőedző: Fekete Ádám.
Jók: Williams, Tóth G, K. Wilson, Kámán, illetve Werner, J. Wilson, Cunningham.
Kipontozódott: Vojvoda (a 38. percben), Tóth G. (a 39. percben), illetve Werner (a 30. percben).

Völgyi Péter: – Hibákkal tarkított mérkőzésen az utolsó öt percben sikerült bebiztosítani a győzelmünket.
Fekete Ádám: – Sikerült többnyire rendezni a sorainkat. Az ellenfél tripláival nem tudtunk mit kezdeni és meghatározó volt, hogy centereink korán a kipontozódás szélére sodródtak. Ilyen hozzáállással kell tovább küzdenünk.
A juniormérkőzésen: Zalakerámia ZTE KK–Kaposvári KK 70–75 (16–19, 17–15, 18–23, 19–18)
Legjobb kaposvári dobók:
Kovács S. (24/6), Fonai (21), Bíró (16).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!