Sport

2011.02.18. 19:02

Sportgála: 2010 legjobb somogyi sportolóit díjazták

Huszonötödik alkalommal díjazták az év legjobb somogyi sportolóit. A Kapos Hotel kristálytermében pénteken este vehették át elismeréseiket a kategóriák győztesei.

Kun Zoltán

Pénteken este a Kapos Hotelben köszöntötték a legjobb somogyi sportolókat. A választás és a díjazás alapjai a ’80-as évek közepén alakultak ki, az idei választás jubileumi, hiszen huszonötödik a sorban. 1990-től a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és a Somogyi Hírlap főszerkesztője a kiírója a címeknek, díjaknak. Évekig a Megyei Sportbálon, most hetedszer gálavacsora keretében történt a díjak átadása.

Az Év sportolója választás a már megszokott forgatókönyv szerint zajlott. Az elmúlt év decemberében a kiírók felhívással fordultak a megyei sportszövetségekhez, a Fogyatékkal Élők Somogy Megyei Sportszövetségéhez, valamint a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal Sport Irodájához, hogy tegyenek javaslatot „Somogy Megye Legjobb Felnőtt és Utánpótlás Sportolói és Csapatai”, valamint a speciális fejlesztésben részt vevők kitüntető címei odaítélésére.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Somogyi Eszter, lovastornász az Utánpótlás csapat kategória harmadik helyezésért járó kupával
[/caption]

A beérkezett javaslatokat a Somogy Megyei Közgyűlés Humán Erőforrás Bizottságának tagjaiból, a Somogyi Hírlap, a Somogy Megyei Sportszövetség, a Somogy Megyei Önkormányzati Hivatal Sport Irodájának képviselőjéből, valamint külső szakértőkből álló bizottság bírálta el. A négy egyéni és két csapat kategóriában kiélezett küzdelemben dőltek el a helyezések. Kategóriánként több, szinte azonos eredményességű sportoló teljesítményét kellett rangsorolnia a bíráló bizottságnak. A kiegyensúlyozottságra jó példa, hogy a helyezetteken kívül minden kategóriában számos sportoló kapott szavazatot. Két helyen is világbajnokok nyertek. A megyei közgyűlés sport rendelete alapján az egyéni győztesek és edzőik pénzjutalomban is részesülnek.

A legkiválóbb diáksportolókat és felkészítőiket még december hónapban a Somogy Megyei Diáksport Szövetség hagyományos évzáró ünnepségén köszöntötték, díjazták. Emlékeztetőül: a legjobbak Fadgyas Viktória fekvenyomó, Balázs Benjámin labdarúgó, és a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium VI. korcsoportos fiú kosárlabdacsapata lettek.

Az Utánpótlás díjazottjai:

leányok: 1. Mármarosi Henrietta, a Siófok és Környéke SE karatékája (edzők: Kálóczi József, Tamás László), 2. Pataki Fanni, a Kaposvári Sportiskola úszója (edzők: Kovács László, Hajdu Sándor), 3. Sipos Babett, a Nagyatádi Judo Club cselgán-csozója (edzők: Harczos Zoltán, Palaics Péter).
Ebben a kategóriában szavazatot kapott még: Tóth Patrícia, a KASI birkózója, Schneider Éva, a Siófok KC kézilabdázója, Horváth Lilla, a Kaposvári Vízügyi SC kajakosa, Stier Lilla, a Kaposvári Középü-letkivitelező Adorján SE uszonyos és búvárúszója, Czebei Réka, a Favorit MG Produkt AC Kaposvár atlétája, Horváth Petra, a BITT Kaposvári Női RC röplabdázója, Udvardy Panna, a BBTC teniszezője, Bétéri Eszter, a Kaposvári VK volt, a Budapesti Honvéd jelenlegi vízilabdázója, Boros Ninetta, a Lovasakadémia SC Kaposvár ritmikus gimnaszti-kázója, Csikós Dominika, a Siófoki Kerékpáros SC sportolója, Mágori Roxána, a Barcsi VSE fek-venyomó-erőemelő versenyzője, Nagy Lili, a Barcsi VSE duatlon-triatlon-aquatlon versenyzője.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Gelencsér Attila és Ficsór János is gratulált Kovács Bence, birkózónak
[/caption]

Utánpótlás fiúk: 1. Kovács Bence, a Kaposvári Sportiskola birkózója (edzők: Takács László, Tulézi Márk, Kajtán László), 2. Németh Dávid, a Kaposvári Középületkivitelező Adorján SE uszonyos és búvárúszója (edzők: Kovács László, Hajdu Sándor), Borsos Tamás, a Csurgói KK kézilabdázója (edző: Bakó Botond).
Ebben a kategóriában szavazatot kapott még: Mármarosi Dániel, a Siófok és Környéke SE karatékája, Judás Róbert, a Ring SC Kaposvár ökölvívója, Kulcsár Kornél, a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgója, Lukács Máté, a Favorit MG Produkt AC Kaposvár atlétája, Török Patrik, a Kaposvári Sportiskola jégkorongozója, Haszon Dávid, a Marcali VSZSE sakkozója, Reizer Tamás, a MG Produkt Kaposvári AC duatlon-triatlon versenyzője, Gergye Roland, az 1. MCM-Diamant SE röplabdázója, Harsányi Ádám, a Kaposvári Lábtenisz SE versenyzője, Szerb Mátyás, a TEAM Kaposvár wakeboard versenyzője.

Utánpótlás csapat: 1. a Siófok KC serdülő leány kézilabda-csapata: Barczi Olívia, Biber Zita, Bozsovics Rita, Csendes Szabina, Erdős Diána, Fekete Boglárka, Jakab Jozefina, Káldi Blanka, Karsai Anna, Kovács Fanny, Mihályi Fanni, Nagy Éva, Pincz Bianka, Pinczési Krisztina, Piszker Flóra, Raffael Aranka, Raffael Bianka, Schmidt Nikolett, Schneider Éva, Somogyi Nóra (edző: Zámbó Tibor). 2. a Ba-latonboglári Tenisz Club SE gyer-mek leány teniszcsapata: Udvar-dy Panna, Poór Petra, Fárbás Réka, Dumity Sára, Rádics Réka, (edzők: Szabó Zoltánné Paszér Éva, ifj. Fekete Rudolf). 3. a Lovasakadémia SC Kaposvár Somogyi Eszter, Bence Balázs öszszetételű lovastorna párosa (edző: Villányi Krisztina).
Ebben a kategóriában szavazatot kapott még: a Siófok és Környéke SE utánpótlás karate csapata, a Kaposvári Középületkivitelező Adorján SE utánpótlás búvárúszó csapata, a Kaposvári Sportiskola serdülő leány birkózó csapata, az 1. MCM-Diamant SE junior fiú röplabda csapata, a Barcsi VSE utánpótlás leány triatlon csapata, a Perczel Mór Gimnázium, Siófok VI/B korcsoportos ritmikus gimnasztika csapata.

Nemzetközi szinten is jegyzett eredményeket értek el sportágukban tavaly a megye legjobbjaiként díjazottak

Felnőtt nők:

1. Gyenesei Leila, a Kaposvári Építők AC és a székesfehérvári Alba Volán SC kettős igazolású versenyzője (edzők: Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány és Ács Lajosné,
2. Kovács Zsófia, a Kaposvári Középületkivitelező Adorján SE uszonyos és búvárúszója (edzők: Kovács László, Hajdu Sándor),
3. Kromek Mónika, a Tabi Fitness Klub SE fekvenyomó-erőemelő versenyzője (edző: Kromek András).
Ebben a kategóriában szavazatot kapott még: Szabó Anita, a Lovasakadémia SC Kaposvár díjugratója, Körösi Evelin, a Kaposvári Lábtenisz SE versenyzője, Horváth Gréta, az MG Produkt Kaposvári AC duatlon-triatlon versenyzője, Galambos Erika, a Taszár Honvéd SE tájfutója, Kovács Krisztina, a BBTC teniszezője, Rák Rebeka, a BITT Kaposvári Női RC röplabdázója, Szepesi Ivett, a Siófok KC kézilabdázója.Felnőtt férfiak:

1. Pál Tamás a Kaposvári Lábtenisz SE versenyzője,
2. Borsos Dávid a Kaposvári Nehézatlétikai SE birkózója (edző: Takács László),
3. Bakóczy Róbert a Balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet versenyzője (edző: Goszleth Marcell).
Ebben a kategóriában szavazatot kapott még: Császár Ferenc, a Csurgói KK strandkézilabdázója, Oláh Lóránt, a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgója, Janota Zoltán, a Nagyatádi Triatlon és Szabadidő SE duatlon-triatlon versenyzője, Csima Ferenc, a Kaposvári Vízügyi SC kajakosa, Kollárovics László, a Kadarkúti Szkander SE versenyzője, Vojvoda Dávid, a Kaposvári KK kosárlabdázója, Dobai József, a Kaposvári Rádióamatőr Klub versenyzője, Nagy Máté, a Csurgói KK kézilabdázója.

Felnőtt csapat:

1. Majthényi Szabolcs, Domokos András, a Balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet repülő-hollandi párosa (edző: Erdélyi Béla),
2. a Kaposvári Rákóczi FC NB I-es felnőtt labdarúgó-csapata: Kovács Zoltán, Milinte Árpád, Balázs Benjámin, Daniane Dzsavad, Egejuru Godslove Ukwuo-ma, Borisz Gujics, Grúz Tamás, Hegedűs Dávid, Kovácsevics Róbert, Kulcsár Kornél, Lelkes Mátyás, Lipusz Norbert, Drazsen Okuka, Oláh Lóránt, Zsók József, Bojan Pavlovics, Pedro Pedrazzi Sass, Milan Perics, Petrók Viktor, Szepessy Róbert, Zahorecz Krisztián, Zsolnai Róbert. (Vezetőedző: Sisa Tibor),
3. Kaposvári Röplabda SE NB I-es felnőtt férfi röplabda-csapata: Bánhegyi István, Csoma Krisztián, Dömötör Lajos, Hoboth Ákos, Kaszap Tamás, Kántor Sándor, Koch Róbert, Kovács Zoltán, ifj. Laszczik Iván, Nagy József, Németh Ferenc, Schulcz István, Vojiszlav Skorics, Szabó Alpár. (Vezetőedző: Zarka Péter).
Ebben a kategóriában szavazatot kapott még: a Csurgói KK férfi kézilabda csapata, a Tabi Finess Klub SE férfi erőemelő csapata, a Sakk Egylet Nagyatád felnőtt csapata, a Kaposvári Középületkivitelező Adorján SE felszíni női váltó úszó csapata.

A speciális díjazottak

A speciális fejlesztésben résztvevő sportolók közül Széchenyi András a kaposvári Bárczi DSE úszója kapott díjat. Széchenyi András az INAS-FID Úszó Európa-bajnokságon az egyéni versenyszámokban hat első és három második helyezést ért el. Szintén díjat kapott Tapolczai Viktória a kaposvári Bárczi DSE úszója. Tapolczai Viktória az INAS-FID Úszó Európa-bajnokságon az egyéni versenyszámokban két első és három második helyezést ért el, míg a váltószámokban öt aranyérmet szerzett. Mindkettőjük edzője Kovácsné Solymossy Mária.

Különdíjasok

A Somogy Megyei Sportszövetség 2010-ben különdíjakat alapított.
Az Év sportvezetője díj 2011. évi díjazottja Horváth Károly, a BFC Siófok NB I-es labda-rúgó-csapatának ügyvezetője.
Az Év mecénása díj 2011. évi díjazottja az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. A díjat a cég tulajdonosa és ügyvezetője, Karl Schultes és Horváth Éva vette át.
Az Életműdíj 2011. évi díjazottja Szilvási József, a Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség, valamint a Kaposvári Rákóczi FC örökös tiszteletbeli elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!