Sport

2011.05.15. 13:09

Bakos Péter, az egyszemélyes kivégzőosztag

Az alig több mint fél óra alatt mesteri négyest vágó Bakos Péter vezérletével a balatoni csapat kiütötte egykor szebb napokat látott vendéglátóját.

Vas András

– Közelről jó ez a kapus, csak nem szeret vetődni – jegyezte meg a bemelegítő hazai csapatot nézve egy szürke, rendező feliratú trikóban a pálya szélén ácsorgó hatvanas férfi, majd amikor Fenusz László egy utolsó megbeszélésre az öltözőbe vezényelte övéit, elbaktatott a hivatalosan a vendégszurkolóknak fenntartott szektor felé.

Melyet, ahogy a felsőbb osztályok követelményei megkívánják, rács választott el a hazai oldaltól – mert boldogabb időkben a házigazda bizony még az NB I/B-ben is legénykedett, s a szombatinál tízszer annyi néző előtt, a később válogatottá avanzsált Torghellével és Németh Norberttel a soraiban ikszelt a Rákóczival. Más kérdés, hogy csak ketten választották a lelátó ezen szegletét a Balaton partjáról érkezett drukkerek közül, a többiek – lehettek vagy harmincan – beültek a Marcaliért szorítók közé a tribün közepére. És együtt mulattak velük, amikor – első említésre méltó eseményként – Sára az égbe lőtt egy 26 méteres szabadrúgást – a labda talán még a keresztúri templom tornyán is átszállt…Aztán hirtelen arcukra fagyott a mosoly, s nem a faluik felől érkező zord viharfelhők miatt, ugyanis a helyiek által csak Ronaldónak becézett Béres a vendégtizenhatoson belül remek csellel forgatta be Kozmát, aki a labda helyett a csatár lábát találta el, s mivel – ha nem csal az emlékezet, a hajdan az MTK-ifiben is megfordult – Szentkirályi biztos lábbal bevarrta a büntetőt, némi meglepetésre vezetett a meccs előtt esélytelenebbnek hitt Marcali.

Negyvenhét másodpercig örülhettek a hazaiak, ugyanis Bakos Péter ekkorra gondolta úgy, megkezdi bő háromnegyed órás one man show-ját. Előbb Sáráról kiharcolt egy tizenegyest – melyet a nagy öreg, Horváth Gábor váltott gólra –, majd kissé kacskára sikerült balos lövésével igazolta a meccs előtti megállapítást: Hámori nem szeret vetődni…

Kellemesen csalódott, aki ezek után azt hitte, megnyugszanak a kedélyek, hiszen szinte azonnal érkezett Bellán László gólja, mely előtt Horváth Erik olyan szólót váltott ki, hogy az ember nem értette, miért nem őt becézi Ronaldónak a lelátó népe: a félpályáról indulva öt vendégjátékost cselezett ki, ám lövését Konkoly óriási bravúrral hárította – a kapus pechére a kipattanóra nem csapattársai érkeztek elsőként…
– Mi volt ez, védelem? – ragadtatta el magát az egyik keresztúri – vagy máriafürdői – drukker. – A kutyamindenit!

A folytatás viszont benne szakadt, ugyanis Bakos Péter ismét megmajmolta Sárát, ám tizenhatos közeli lövése elgurult a sarok mellett. A túloldalon Béres bőrözte fel Skodát – a lelátóról érkezett is egy „Varrd össze!” –, s mivel mindez alig fél óra alatt történt a pályán, bátran kijelenthető, a meccs akár két osztállyal feljebb is megállta volna a helyét. S hogy az utolsó negyedórára is maradjon felidéznivaló, arról Annoh Osafo gondoskodott, aki gyorsvonatként húzott el a jobb oldalon az alapvonalig, centerezésére pedig ki más, mint Bakos Péter érkezett óramű pontossággal. Mivel a másik kapunál Simon életerős lökete csak a Sport Büfé ablakait veszélyeztette, így vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

S mire a hazaiak felfogták, elkezdődött a második etap, Bakos Péter laza mozdulattal szépségdíjas gólt lőtt úgy huszonötről, majd a két Bakos, Gábor és Péter akciója végén máris triplájára nőtt a félidőbeli különbség.
– Anyád majma! – találta meg valaki a valóban kissé következetlenül sípolgató sporit a hazai drukkerek közül hamarost, jelezve, a drukkerek is tudják, eldőlt a mérkőzés, így ideje más szórakozás után nézni. Valóban látható volt, hogy a Marcali már nem képes újítani, néhányan annyira elkészültek erejükkel, hogy láthatóan legszívesebben leheveredtek volna pihenni, Bellán Lászlónak például nagyjából akkora erőfeszítésébe került visszafutni a tizenhatostól a félpályáig, mintha oxigénpalack nélkül mászna a Mount Everestre. A labdát percekig eldugó vendégek akár újabb ötöst is rúghattak volna, ám végül megálltak fél tucatnál: Wolf találata Béresnél végképp kiverte a biztosítékot, ám monológját druszája nem honorálta, s mivel utóbbinak síp és lapok is rendelkezésre álltak a vita eldöntéséhez, „Ronaldo” mehetett zuhanyozni.
Meleg vízzel. A hidegből addigra már jócskán kapott…
 

Marcali VFC – Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő KSK 2–6 (2–3)
Marcali: 150 néző. Vezette: Béres (Konczlik, Benke)

Marcali: Hámori – Fenusz T., Simon T., Sára (Borbély a szünetben) – Bellán T. (Tóth P. a szünetben), Horváth E., Törtei, Szentkirályi (Csentei a 75.), Olasz – Bellán L., Béres. Edző: Fenusz László

Balatonkeresztúr–Balatonmáriafürdő: Konkoly (Bartha a 83.) – Kozma, Olti, Skoda, Keöves – Annoh Osafo P., Horváth T. (Bakos Z. a 48.), Wolf, Bakos G. – Horváth G., Bakos P. Edző: Horváth Gábor
Gólszerző: Szentkirályi (11-esből a 18.), Béres (22.), illetve Horváth G. (11-esből a 19.), Bakos P. (25., 38., 47., 57.), Wolf (79.)
Kiállítva: Béres (83.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!