Sport

2011.05.29. 11:10

Nem bírt a Mezőcsokonya a viharvert Satelittel

Harmadával növelte pontja számát a Somogytarnóca, miután hazai pályán kiharcolta a döntetlent a kissé lazázó Mezőcsokonya ellen.

Vas András

– Lesz meccs, jöhetnek! – jön a jó hír Cservölgyi Szilárdtól. A mérkőzés játékvezetője szűk másfél órával a kezdés előtt telefonál, hogy érdemes útnak indulnunk a déli határszélre, ezúttal teljes létszámban lép pályára a Somogytarnóca. Merthogy egy héttel ezelőtt Nagybajomban hamar félbeszakadt a találkozó, ugyanis a vendégek hét mezőnyjátékossal álltak ki, s alig tíz perc múltán félbe is szakadt a derbi. Ha úgy vesszük, jól jártak, hiszen megúszták három-nullával, ha végigmegy a kilencven perc akár kétszámjegyű vereségbe is belefuthattak volna.

Merthogy az idei szezon igencsak reménytelenre sikeredett a Barcshoz tartozó településen: a hajdan szebb napokat látott Satelit három ponttal, s ami talán még fájóbb, több mint száz kapott góllal szerénykedik a tabella legalján – a tavaly hatodik hely után ez igencsak arcpirító produkció.
– A legjobban az zavar – jegyzi meg egy hazai drukker –, hogy ilyen sz.r csapat játszik ebben a mezben.

Merthogy a hazaiak Barcelona-csíkos vörös-kék mezben futnak ki a pályára, s mivel az ellenfél tiszta feketében érkezik, mindenki máris az esti BL-döntővel párosítja az összecsapást.
– Nyer a Barca! – jelenti ki az előbb még búslakodó szurkoló, s nem tudni, a londoni derbire gondol, vagy átvitt értelemben reménykedik.
Mindenesetre kedvencei meglepően harcosan kezdik a mérkőzést, jó fél órán át nyoma sem látszik, hogy a két csapat közti tizenegy hely és negyvenegy pont. A statisztika szerint gólképes védelem jól áll a lábán, s ha Gyaraki kicsit pontosabb, egy méretes védőluftot követően akár a vezetést is megszerezhetnék a hazaiak.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Összecsapás a kapu előtt
[/caption]

– Nem fogy ki a téntád… – ad gyors és tömör értékelést a meccsről egy időnként az öltözőkhöz bandukoló, s ott a bográcsban rotyogó, csodás illatfelhőket a pálya felé pöfögő gulyáson kavarintó drukker. Az ilyen mérkőzésekről szokták azt írni, a játék helyett a küzdelem dominált, és hogy egymás hibáiból éltek a csapatok, ám a valóságban nagyjából semmi sem történik. A legszebb jelenet egy tízegynéhány éves forma srác nevéhez fűzödik, aki gyönyörű ficakot lő – a pálya melletti kézilabdakapuba…
Így hát belefér, hogy elbandukoljunk egy lecsúszott vendéglövés után a derékig érő fűben landoló labdáért, sőt a büféhez is van idő elmenni egy ásványvízért.

– Ne add mindig haza, tedd előre! – próbálja nagyobb tempóra ösztökélni a tarnócaiakat egy türelmetlenebb fanatikus.
– Maga menjen előre, Karcsi bácsi! – jön a válasz Karsaitól –, mi ráérünk…
S mivel az ellenfél sem törte magát túlságosan, így hazai szempontból meglepően előkelő, gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő.
– El fognak fáradni, aztán kapnak kettőt – slukkol meglehetőst a söréből egy sokat tapasztalt tarnócai, mire pesszimistább kollégája legyint egyet: – Inkább hatot! Nem kettőhöz vannak ezek szokva…
Mintha csak a delphoi jósdából jött volna üzenet: három perccel az újrakezdés után Sólyom kilép egy eladott labdával, s lazán a hálóba passzol Gerlecz mellett. Aki amúgy közmegelégedésre repked a háló előtt, noha ez már a második meccse ezen a délutánon, hiszen az ifit is végigvédte. Ami mindenképpen dicséretes teljesítmény, főként, ha úgy nézzük, valójában a tarnócai ifjúsági csapat balbekkjét tisztelhetjük benne. Persze ettől még többször is kotorásznia kellene a kapuban, ám csoknyai kiugrásoknál Godina taccsbíró rendületlenül húzogatja a leseket, nincs az a kényszerítő, amit elengedne – ilyen rossz százalékkal nem ajánlanánk neki még a totózást sem…Kovács Zoltán így saját maga próbálkozik, két csel után nem passzol a kritikus területen, inkább szép mozdulattal a hosszúba teker.
– Olyan voltál, mint Rooney! – hallatszik a vendégdrukkerek felől, a további értékelés aztán érthetetlen üvöltésbe csap át: egy bődületes felső léc borzolja Gerlecz idegeit…
A csoknyaiakat nem rázza meg a dolog, láthatóan a maguk részéről befejezettnek nyilvánítják a meccset, s még Gyaraki elképesztő vinklije sem rázza meg – fel – őket, noha a tarnócai csatár remekül teker úgy 22 méterről a jobb felsőbe. S ettől megjön az önbizalma is: az első félidőben nagyjából mesterhármasig juthatott volna, de mindig rossz döntést választott, most viszont laza mozdulattal pörget a jobb alsóba, s egyenlít – még a legfanatikusabb Satelit-szurkolók is meglepődnek.
– Így jön majd este a Barca is! – kap erőre a derbi előtt még igencsak pesszimista drukker, majd Karsai bombájánál, melyet óriási bravúrral hárít Varga, elejti a sörét…

Ez lehetett volna a meccslabda hazai oldalon, csoknyai részről pedig Bruncvig lábában maradt két találat, s főként az első miatt pironkodhat a játékos-edző, hiszen öt méterről sikerül fölédurrantania. Az igaz csattanó persze a két piros lap, előbb Horváth bandukolhat a susnyáson át idő előtt fürdeni, majd Kovács írja be magát ily módon is a jegyzőkönyvbe, miután szépen megcifrázza a Cservölgyinek címzetteket, a meccs paprikás hangulatban ér tehát véget.
– Hol az a nagyon erős? – érdeklődik az egyik rendező előretolakodva a bosszankodva levonuló vendégjátékosok között. Szerencsére a kondérhoz rohan, s beledob egy-két hegyes paprikát… 
 
Satelit FC Somogytarnóca–Mezőcsokonya SE 2–2 (0–0)
Somogytarnóca: 60 néző. Vezette: Cservölgyi (Godina, Rapkai)

Satelit: Gerlecz – Szabó G., Karsai, Tóth G., Véber – Juhász D., Csizmadia, Bedő, Gazda – Gyaraki, Fábián. Edző: Gyurákovics László.
Mezőcsokonya: Varga T. – Horváth F., Gyenesei, Bathó, Palkovics – Vízhányó, Szili, Baksa, Kovács Z. – Domokos (Balogh R. a szünetben), Sólyom (Bruncvig a 78.). Edző: Bruncvig Róbert.
Gólszerző: Gyaraki (68., 75.), illetve Sólyom (48.), Kovács Z. (63.)
Kiállítva: Horváth F. (második sárga lap, 84.), Kovács Z. (beszédért, 90.)
 
Az ifjúsági mérkőzésen: Satelint FC Somogytarnóca–Mezőcsokonya 3–4

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!