Sport

2011.05.21. 17:06

Vereséggel zárta a bajnokságot a Rákóczi

A jelentősen megfiatalított Kaposvári Rákóczi FC kétgólos vereséget szenvedett a Győri ETO otthonában.

Sonline

Győri ETO–Kaposvári Rákóczi FC 2–0 (2–0)
Győrben, az ETO vendégeként zárta az idei bajnokságot a Kaposvári Rákóczi FC csapata. Az odavágón a kaposváriak kiváló játékkal, három góllal – Oláh duplájával és Pedro 10 méteres lövésével – verték riválisukat.

1. perc: a vendégek kezdték a találkozót, Koltai azonnal labdát csent, és Pedro szabálytalansága után szabadrúgással jöhetett a Győri ETO.

3. perc: Totadze jó harminc méterről vette célba Horváth L. kapuját, de csúnyán fölé lőtt.

7. perc: Ganugrava négy kaposvári védőt is kicselezett, de Korhut az utolsó pillanatban, 12 méterre a kaputól meg tudta - szabályosan - állítani a győri támadót.

12. perc: ahogy az várható volt, a győriek birtokolták többet a labdát és sokkal veszélyesebbek voltak a kapura is. Legutóbb Aleksidze kényszerítőzött remekül Koltaival, utóbbi elől Horváth L. szedte fel a labdát.

17. perc: Dzsavad végezhetett el szabadrúgást a jobb oldalról, de telibe találta a sorfalat, majd újra ő próbálkozhatott, de a beadása túl mélyre sikerült, így Stevanovics ölébe esett a labda.

23. perc: igen unalmasra sikeredett az első félidő első fele. A csapatok finoman szólva sem szakadtak mag a hatalmas iramban. A labda jobbára a középpályán pattogott és általában a győri lábakon.

27. perc: egy ígéretes támadás végén Dzsavad továbbított Reszlihez, a fiatal csatár lőni próbált, de Totadze elpöccintette előle a labdát.

29. perc: Aleksidze esett el Zsók mellett a tizenhatoson belül, a játékvezető gondolkodás nélkül büntetőt ítélt. A sértett állt a labda mögé, de Horváth L. hárított, sőt a kipattanó utáni duplázást is védte.

32. perc: 1-0!
Aleksidze
javította a hibáját. A csatár a tizenhatos előtt kapta a labdát, majd két csel után kilőtte a jobb sarkot.

35. perc: 2-0!
Aleksidze
ezúttal az előkészítésből vette ki a részét, egy remek perdítéssel ugratta ki a Dinjart, aki bár rosszul találta el a labdát, mégis a bal alsóba tudott passzolni.

40. perc: a két gyors gól után sem változott a játék képe. A kaposvári támadók észrevétlenek maradtak, a győriek pedig a széleket megjátszva próbáltak a Rákóczi védelme mögé kerülni.

42. perc: közel egy félidőt kellett várni az első veszélyes somogyi támadásra. Dzsavad szerzett labdát, majd egy nagy szóló után 17 méterről lőtt, de a középre tartó labdát simán fogta a hazai csapatkapitánya.

45. perc: a játékvezető nem hosszabbított, lefújta az első félidőt. Az első 45 perc egyértelműen a hazaiakról szólt, a Rákóczinak még momentumai sem voltak. Az ETO fél gőzzel is kétgólos előnyt szerzett, a száműzöttek miatt tartalékos kaposváriak ellen.

46. perc: a szünetben Sisa Tibor kettőt is cserélt. Balázs helyére Kovács Olivért, Hegedűs helyére pedig Farkas Zoltánt küldte.

50. perc: a cseréknek is köszönhetően támadóbb focit játszott a Rákóczi. Veszélyes helyzetet azonban eddig nem tudtak kialakítani.

55. perc: a vendégek közül egyedül Dzsavad tudott fejtörést okozni a hazai védőknek. A középpályást szinte mindig meg lehetet játszani és jól is jól is tartotta meg a labdát.

60. perc: Csertői Aurél is cserélt, a második gól szerzőjét, Dinjárt Dudás váltotta.

62. perc: ismét cserélt a Győri ETO mestere: a fiatal védő Windecker helyére Tokodyt küldte.

63. perc: Reszli ellen szabálytalankodtak a győri kaputól 24 méterre. A labda mögé Farkas Z. állt, de fél méterrel fölé lőtt.

65. perc: Farkas Z. ezúttal pontosabban célzott, a jobb felsőba tartó lövését Stevanovics hatalmas bravúrral szögletre tolta.

68. perc: Sisa Tibor Reszli helyére Pericset küldte.

72. perc: Perics azonnal letette névjegyét, közel harminc méterről, a bal oldalról nézte ki magának a bal felső sarkot, de a bombája a felső lécen csattant. A túl oldalán Dudás löketét fogta bravúrral Horváth L.

73. perc: Csertői Aurél Ganugrava helyére Trajkovicsot küldte.

77. perc: Trajkovics kapott remek labdát hat méterre a kaputól, a kifutó kapus felett átemelt, de Bank a gólvonalról kifejelte a labdát.

80. perc: gyűltek a viharfelhők az ETO-park felett. Elkezdett ömleni az eső, melyet dörgés, villámlás kísért. A játékvezető úgy ítélte meg, hogy a labdarúgók testi épsége nem forg veszélyben.

88. perc: Aleksidze ugratta ki Dudást, aki egy szép mozdulattal a jobb alsóba gurított, de közben az asszisztens már lest jelzett.

90. perc: vége a találkozónak. Győr–Rákóczi FC 2–0 (2–0)Győr, ETO-park, 2000 néző. V.: Takács J.
Győri ETO: Stevanovics – Babics, Fehér, Totadze, Völgyi – Kiss M., Windecker (Tokody a 62. percben), Ganugrava (Trajkovics a 73. percben), Koltai – Aleksidze, Dinjar (Dudás a 60. percben). Vezetőedző: Csertői Aurél.
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth L. – Vadas, Bank, Zsók, Korhut –  Hegedűs (Farkas Z. a szünetben), Pedro – Balázs (Kovács O. a szünetben), Pavlovics, Dzsavad – Reszli (Perics a 68. percben). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerző: Aleksidze a 32. percben, Dinjar a 35. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!