Sport

2011.06.06. 08:14

A jövő még kérdéses, de az NB I-es tagság biztos a BITT-nél

Egyelőre még sok a kérdőjel a BITT Kaposvár NB I-es női röplabdacsapatának jövőjével kapcsolatban.

z.k

A bajnokság 10. helyén végző együttes tagjainak jó része érettségizik vagy az egyetemen vizsgázik ezekben a hetekben, a fiatalok pedig az Országos Serdülő Kupa békéscsabai döntőjére készültek. A klubvezetés közben azon dolgozik, hogy sikerüljön lezárni a szezont, illetve legyenek meg a feltételei a következő évi indulásnak.

A Magyar Röplabda Szövetség az ígéretek ellenére sem mérsékelte a nevezési díjat a tavalyi évhez képest, így 590 ezer forintot kell előteremteni július közepéig az egyébként is nehéz helyzetben lévő klubnak. A támogatások csökkenése miatt, ahol csak lehet, farag a költségekből az egyesület, így szűkös lesz a következő esztendő.Halász Márta vezetőedzővel folynak az egyeztetések a következő évadról, a játékoskeretben pedig minden bizonnyal több változás lesz, és a távozók lesznek többségben... A négy érettségiző, Rák Rebeka, Ihász Dóra, Harmath Zsófia és Rulek Rita további sorsa elsősorban az elért eredményektől függ. Pintér Zsanett és Balajcza Barbara tavaly 3-3 éves szerződést írt alá, Szombathelyi Szandra pedig 1+ 1 évet vállalt, így őket minden bizonnyal továbbra is somogyi színekben láthatjuk majd. A szakvezetés számít a legtehetségesebb utánpótlás-játékosokra is, akik közül többen felkerülhetnek az első csapat keretébe.

A felkészülés várhatóan augusztus elején kezdődik, addig pedig a lányok egy részét strandröplabda-versenyeken is láthatjuk majd.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!