Sport

2011.06.14. 11:13

Gyenesei Leila megerősítette helyét az élmezőnyben

Az Öttusa csillagok moszkvai csatáján a kaposvári öttusázó az előkelő hatodik helyet szerezte meg.

Kun Zoltán

A világ valamennyi számottevő női és férfi öttusázója ott volt a  Moszkvában rendezett az „Öttusa csillagok csatája” elnevezésű  nemzetközi versenyen. A résztvevők a Kreml Kupáért szálltak harcba.
A meghívásos versenyre a világranglista legjobbjait invitálták a házigazdák. Küzdelemben és színvonalban nem is volt hiány. A mezőny tagjai rendkívül szoros versenyt vívtak, ahol a világranglistát vezető olimpiai bajnok német Schoneborn csak a tizenegyedik, míg a kétszeres világbajnok – a jelenlegi világranglistán harmadik helyen álló – francia Caze is csak a tizenkettedik helyen végzett.
[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Gyenesei Leila megerősítette helyét az élmezőnyben
[/caption]
A magyar színeket a nőknél Gyenesei Leila, az Építők AC Kaposvár és az Alba Volán kettős igazolású öttusázója és a szintén válogatott kerettag Kovács Sarolta képviselhette. Kettőjük közül a kaposvári sportoló végzett jobb pozícióban, az előkelőnek minősíthető hatodik helyen zárt. Kovács Sarolta a tizenharmadik helyen fejezte be a küzdelmeket. A verseny első három helyén egyébként ukrán, orosz és belorusz sportolók végeztek.Gyenesei Leila közepes vívással és 800 ponttal kezdett, majd jó szokásához híven szárnyalt a medencében és remek 2 perc 4,9 mp-es idővel megnyerte az úszást. Mindössze két verőhibát vétett lovával és bár a futópályán kicsit érződött rajt a kínai világkupa fáradtsága megtudta őrizni pozícióját. Ezzel megerősítette helyét a nemzetközi élmezőnyben. Az aktuális világranglistán jelenleg az ötödik helyet foglalja el 167 pontjával. A listán egyébként a német Lena Schoneborn és az orosz Donata Rimsaite áll az élen 210 ponttal, a 200 pontos francia Amelie Caze és az eddig 186 pontot gyűjtő egyiptomi Aya Medany előtt.
Gyenesei Leila legközelebb két hét múlva a Magyar Bajnokságon áll rajthoz, ahol nem lehet más célja, mint az aranyérem begyűjtése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!