Sport

2011.06.12. 13:27

Pintér Sándor is teniszezett a rendőr Eb-n

Feleségével érkezett és saját maga vezette a terepjárót a balatonőszödi kormányüdülőbe Pintér Sándor belügyminiszter, aki bemutató mérkőzést játszott a balatonboglári Rendőr Tenisz Európa-bajnokság kísérőrendezvényén, a miniszter által jegyzett Fővédnöki kupán.

Füleki Tímea

Az Európai Rendészeti Sportszövetség (USPE) Európa-bajnokságát először tartották magyarországi helyszínen, ismert, hogy a hétvégén zárult programon 18 ország teniszező rendőrei mérkőztek. A legtöbb érmet a németek vihették haza, de a rendőrségen belüli magas színvonalú sportéletről árulkodtak a román és a francia eredmények, valamint egy dán arany is született. Utóbbi versenyzőnek Pintér Sándor belügyminiszter, az Európa-bajnokság fővédnöke adta át a díjat.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Nem bírtak az olasz-angol párossal
[/caption]

A tárcavezető maga is teniszütőt ragadott a balatonőszödi kormányüdülőben, a szűk körben magtartott fővédnöki kupán, ahol zömmel az Európa-bajnokság támogatói játszottak. Pintér Sándor partnere az egyik fő támogató biztonsági cég vezérigazgatója, Mádi László volt, egy olasz-angol párossal csaptak össze az őszödi pályán. Bár kétségtelenül hősiesen helytálltak a tűző napsütésben, a miniszteri lendület és a cégvezető által bemutatott bravúrok végül kevésnek bizonyultak a pénteki Senior kupa győztes olasz versenyző és a gyermekkora óta versenyszerűen teniszező angol férfi ellen.– Akadnak országok, ahol munkaidő-kedvezménnyel támogatják a sportoló rendőröket, nálunk szabadidejükben teniszeznek – mondta el Győri László rendőrszázados, az Európa-bajnokság kapcsolattartója. Ennek megfelelően a magyar csapat tagjai gyorsan búcsúztak az Európa- bajnokságtól, kivéve a tizenhat közé jutott férfi párosunkat, akik egy győzelem után estek ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!