Sport

2011.06.08. 11:49

Törleszt a KKK, hogy nevezhessen a bajnokságra

Folyamatosan törleszti adósságait volt játékosai felé a Kaposvári KK. A csapat vezetése jelenleg a nevezési feltételek előteremtésén és a játékoskeret kialakításán dolgozik.

Kun Zoltán

Július 15. Ez a nap a nevezési határidő a 2011/2012-es NB I/A-csoportos Férfi Kosárlabda-bajnokságra. Eddig kell megfelelni az országos szövetség által újonnan megszabott kemény feltételeknek. Ez elsősorban a játékosok felé fennálló tartozások törlesztését jelenti.

Monok Tibor, a Kaposvári KK ügyvezetője kérdésünkre elmondta: jelenleg azon dolgoznak, hogy az elmúlt szezont lezárják, ugyanakkor a következőt úgy kezdhessék, hogy nem tartoznak egyetlen játékosnak sem.
– A szezon második felében folyamatosan törlesztettünk Dávid Gergely, Hendlein Roland és Orosz László felé, nekik már nincsenek követeléseik – folytatta Monok Tibor. – Kiss Kornél és Vojvoda Dávid pedig remélhetőleg július 31-ig szintén minden járandóságát megkapja. Ezzel együtt a lejárt szezonban nálunk szereplők felé is fizetünk, így a nevezési határidőig a játékosok részéről nem lenne felénk teljesítetlen követelés. Mindez amiatt lenne igen komoly előre lépés, mert ez az adósságállomány nem terhelné tovább az aktuális bajnoki szezon költségvetését.

– Ez azt jelenti, hogy nullára futna ki az egyenleg?
– Sajnos más irányban maradnak még elmaradásaink, de ezek remélhetőleg a csapat indulását már nem akadályoznák.

– Publikus, hogy ki nyújtott segítő kezet?
– Maradjunk anynyiban, hogy a régóta a csapat mellett álló támogatók továbbra is segítenek bennünket, és mellettük újabb szponzorokat is sikerült megnyerni. Ezzel ugyan stabilizálódni látszik az anyagi helyzetünk, ám ezen a téren vannak még teendőink. Komoly tényező, így meg kell említenem, hogy segítőinktől nem csak egy esztendőre kapunk támogatást.

– Ehhez jöhet az olyan nagyon várt társasági adókedvezmény. Számolnak ezzel?
– Igen, de a társasági adós bevétellel az utánpótlásvonalon lehet kalkulálni. Azon a területen is milliós tételt lehet lefaragni. Ez a nyugodtabb gazdálkodást jelentheti.– A szurkolókat emellett talán az új vezetőedző személye, valamint a játékoskeret összetétele érdekli. Ezzel kapcsolatban mit tud mondani?
– Úgy terveztem, hogy már május 31-én komplett csapatot tudok hirdetni, melynek meg lesz az edzője is. Ez azért nem jött létre, mert ez idő alatt kedvező dolgok történtek és ezért jobb tárgyalási esélyekkel tudtunk asztalhoz ülni. Ahogy azt már korábban is elmondtam, valamennyi kosárlabdázónknak lejárt a szerződése. Soós Gábor és Kováts Róbert szinte biztosan távozik Kaposvárról. (Előbbi a hírek szerint a Szolnoki Olaj KK együtteséhez igazol, a szerk.) A társak közül Medve Máté, valamint Fülöp Gábor további kaposvári szerepvállalása nagyban függ az érkezőktől. Ugyanakkor Kutasi Gergellyel szóbeli megállapodásunk van a folytatásról. Mellettünk több játékosunk is jelezte, hogy maradna Kaposváron. Velük kapcsolatban is annyit tudok mondani, várjuk meg, hogy kik lesznek az érkezőink. Annyit elmondhatok még, hogy öt felnőtt magyar kosárlabdázónk lesz, akik mellett négy junior korú játékos és a tervek szerint három külföldi alkotja majd a teljes keretet.

– Nem beszéltünk még az új vezetőedző személyéről. Úgy hírlik, hogy akár az is elképzelhető, hogy Fekete Ádám maradt ezen a poszton.
– Ahogy általában mondani szokás, ezt az információt nem tudom megerősíteni, de nem is cáfolom. Gyakorlatilag minden lehetséges, persze bizonyos keretek között. Ezen a területen is vannak kiszemeltjeink, akikkel folyamatosan tárgyalásban állunk. Annyi bizonyosnak látszik, hogy június 16-ára, a jövő hét csütörtökére tervezünk egy sajtótájékoztatót, ahol az addigra összeálló játékoskeretet, valamint a vezetőedző személyét is szeretnénk hivatalosan bejelenteni.

Továbbra sincs irigylésre méltó helyzetben Monok Tibor, akinek olyan csapatot kell összeállítani az októberben induló bajnokságra, amely biztosan kivívja az élvonalbeli tagságot. Három kieső lévén ez nem lesz egyszerű feladat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!