Sport

2011.06.15. 18:17

Új vezetőedzője lesz a marcali női kézilabdacsapatnak

Augusztus 1-től új vezetőedzője lesz a Marcali VSZSE NB I/B-csoportos női kézilabdacsapatának, a volt sokszoros válogatott Balogh Beatrix.

Kun Zoltán

A hírt Kiss László, a klub elnöke közölte portálunkkal. A játékos a Dunaújvárosi NKKSE-től érkezik a somogyi városba, ahol a vezetőedzői teendők mellett pályára is lép új együttesében.

A vezetőedzői posztról leköszönő Zsigmond GyörgyKiss László elmondása szerint – saját elhatározásából távozott Marcaliból. Információink szerint a férfi kézilabda NB I/B-ben érdekelt Várpalota gárdájához szerződik.
Balogh Beatrix a felnőtt csapat vezetőedzői teendői mellett ősztől a serdülők edzéseit is vezeti majd. A korosztályos együttes mellett eddig dolgozó Fuisz János edző ugyanis bejelentette távozását, bár az augusztusi edzőtábort még ő irányítja. Az érkező Balogh Beatrix a Marcali VSzSE diák és utánpótlás bajnokságokban érdekelt korosztályos együtteseinek szakmai munkáját is felügyeli.A marcali szakmai stábban nincs több változás, a kapusedző Kerner Krisztina maradt, az ifjúságiak mellett pedig Szántó Angéla dolgozik tovább. A felnőtt játékoskeretben azonban már akad változás. Befejezte pályafutását Krajcár Ibolya és távozott Bognár Zsuzsanna, valamint Gliba Viktória is. A felkészülés első – előre hozott – állomása a marcali Városi Fürdőben rendezett strandkézilabda torna lesz július 23-24–én.

Az érkező volt sokszoros válogatott Balogh Beatrix 1974-ben Kaposváron született, legnagyobb klubsikereit a Dunaferr SE aranykorszakában érte el az 1990-es évek végén. Megnyerték az EHF-kupát, a Bajnokok Ligáját és az Európai Szuperkupát. Légióskodott Ausztriában és Spanyolországban is. A felnőtt válogatottban Győrben lépett először pályára 1994. március 5-én. Balogh Beatrix Csurgóról indult és mondhatni hazatér Somogyba, ahol együtt játszhat testvérével – a hosszú évek óta Marcaliban szereplő – Balogh Piroskával.

Címkék#Marcali
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!