Sport

2011.09.10. 20:50

A bírókkal és a vírussal is megküzdött a Siófok

Értékes pontot szerzett a Siófok KC a Békéscsaba otthonában a női kézilabda NB I második fordulójában.

Keszthelyi Zoltán

Békéscsaba–Siófok KC-Galerius Fürdő 29–29 (16–13)
A győzelem reményében utazott Békéscsabára Siófok KC-Galerius Fürdő, mely nem ígérkezett könnyű kirándulásnak, hisz a viharsarkiak az elmúlt szezonban – a rájátszással együtt – mindössze háromszor kaptak ki hazai pályán a Győr, a DVSC és a Dunaújváros ellen.

A meccs elején a játékvezetők gyorsan adtak két hetest és egy kétperces büntetést Szalainak, aminek köszönhetően három góllal elhúztak a házigazdák. Az előny tizenöt percig tartott, amikor hat percen át nem tudtak gólt szerezni a lilák és a balatoniak felzárkóztak egyre. Ekkor a bírók újfent kiküldték Szalait, majd Kovácsot is. Természetesen megint éltek a lehetőséggel a haziak, amikor az indiszponált játékvezetők még Ábrahámot is kizavarták...

Toskovic gólja után már négy volt közte a meccsen első alkalommal. Mörtel azonban bedobott egy hetest, majd első akciógólját is megszerezet. Ekkor a játékvezetők megint alakítottak: Bloj kapott két percet, majd Toskovic és Bodi gólok után kiosztottak még egy büntetést a siófokiaknak, ha már lúd legyen kövér... Toskovic be is talált a lefújás előtt húsz másodperccel, ráadásul a második félidőt 43 másodpercig kettős hátrányban kezdhették Bogdanovicsék. Szinte hihetetlen, de harminc perc után a kiállítási arány 6-2 volt a hazaiak javára, akik ráadásul öt darab hetest dobhattak, három balatonival szemben...

A fordulás után is tartotta előnyét a Békéscsaba, ám a négygólos határt – a furcsa bírói felfogás ellenére – sem tudták átlépni. A fordulópontot a negyvennyolcadik perc hozta meg, amikor négygólos lila előnynél Leposava és Hajduch is kiállni kényszerült. Bogdanovicnak, Bódinak és Blojnak köszönhetően hirtelen szoros lett a meccs, amikor Bloj kiállításával a csabaiak megint kaptak egy újabb, immár sokadik esélyt.

Hiába, mert Mörtel így is egyenlített, sőt Kiss Olívia góljaival fordult a kocka. Fantasztikusan küzdöttek a vendégek, de Ljubas és Tóth révén újítani tudtak a hazaiak. Négy perc volt vissza, amikor Toskovic betalált, ám ekkor Ljubas kapott két percet, amit követően Bogdanovic egyenlített. Hiába voltak emberelőnyben a vendégek Szögi vezetést szerzett együttesének, majd egy újabb kiállítás után heteshez jutottak a somogyiak, amit Bogdanovic gólra váltott és az utolsó hetven másodpercet kettős emberelőnyben fejezhették be. Ezt azonban végigtámadták a lilák, amit időntúli szabaddobással fejeztek be, amit Herr védett.Remekül küzdöttek a balatoniak, akik egy pillanatra sem adták fel, a nagy nyomás ellenére is tapadtak ellenfelükre Herr Orsolya bravúros védéseinek köszönhetően, de a csereként beszálló Kiss Olívia és Bloj Teodora is nagyot lendített együttesén a második félidőben. Bogdanovic is remekelt, akinek a végjátékban a heteseknél sem remegett a keze.

Békéscsaba, 800 néző. Vezette: Herczeg, Südi.
Békéscsaba: Futaki – Hajduch 2, Toskovic 11(4), Tóth K. 3, Kamper, Glusica 7, Kelemen 1. Csere: Sipeki (kapus), Ljubas 2, Szögi 3. Vezetőedző: Bohus Beáta.
Siófok KC: Herr – Bódi 2, Szalai B. 2, Ábrahám 1, Mörtel 7(3), Bogdanovic 9(4), Szepesi 5. Csere: Lajtos (kapus), Bloj 1, Kiss O. 2, Németh Cs., Kovács A. Szakmai igazgató: Imre Vilmos.
Kiállítások:  14(4), illetve 20(12) perc.
Hétméteresek: 9(6), illetve 9(7).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!