Sport

2011.09.16. 17:40

Perics gólja csak szépségtapasz volt - kikapott a Rákóczi

Egygólos félidei hazai vezetést követően 2-1-es vereséget szenvedett a Kaposvári Rákóczi FC a Diósgyőr otthonában az OTP Bank Liga élvonalbeli labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában.

Temesvári Iván

Az újonc, ám igen erős játékoskerettel rendelkező Diósgyőr otthonában vendégszerepelt a Kaposvári Rákóczi FC, a zöld-fehérek pedig mondhatni nagyjából a megszokott kezdőcsapatukkal vették fel a küzdelmet a DVTK retteget otthonában. A borsodiak stadionjában ezúttal is több ezren foglaltak helyet, így remek hangulatban kezdődhetett a találkozó. A Rákócziban újra szerepet kapott Bojan Pavlovics, aki Szergej Alexejev helyet került be a kezdőbe, míg a hazaiaknál az előző fordulóban kiállított Rados kapus, valamint a megsérült Jose Luque helyettesét kellett megtalálni.

Hamisíthatatlan tapogatódzó játékkal kezdődött a mérkőzés, folyamatos futball nem igazán alakult ki, ám szűk tíz perc után Tisza Tibor révén a hazaiak előtt adódott az első komoly helyzet, Lubos Hajduch azonban bravúrral szögletre mentett. Néhány pillanattal később azonban már Hajduch sem tudott közbe avatkozni és a Diósgyőr egy jobb oldalról indított támadás végén Lippai Ákos 12 méteres lapos lövésével megszerezte a vezetést.

A Rákóczi előbb Nicola Safarics szabadrúgásával, majd Balázs Benjámin 15 méteres lövésével válaszolt, ám a horvát középpályás ravasz kísérletét Farkas Balázs lábbal védte, utóbbi lövése pedig, ha kevéssel is, de fölé szállt. A gól után egyébként lüktetőbb lett a játék és tulajdonképpen mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám Hajduchnak azért több dolga akadt, mint kollégájának. A félidő közepétől inkább a küzdőjelleg dominált és sok szabálytalanság tarkította a játékot, de a hazaiak egy-egy megindulásában rendre bent volt a veszély, sőt a fellopakodó Vadász helyzeténél újra csak Hajduchnak kellett résen lenni. A szünetig aztán más említésre méltó esemény nem történt, így egygólos hazai vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok. Kétségtelen, hogy aktívabbak voltak a diósgyőriek, akiknek több nagy lehetőségük is volt az első negyvenöt percben, de Lubos Hajduchnak köszönhetően csak Lippai talált be.

A második félidőt jobban kezdték a vendégek, akik a szünet utáni percekben többet birtokolták a labdát. Az 50. percben aztán Pedro harcolt ki ígéretes helyről szabadrúgást, de Safarics 19 méteres lövése elkerülte a kaput. Pár perccel később azonban igen nehéz helyzetbe kerültek a kaposváriak, miután Arze nyolc méterről emelt a Rákóczi kapujába.A hazai tábor érthető okokból tombolt és diósgyőri füllel hallgatva fantasztikus hangulat uralkodott a DVTK katlanában. Sisa Tibor nem is várt sokat a cserével, a Rákóczi vezetőedzője a középpályán próbált frissíteni, hiszen Safarics helyett Kulcsár Kornélt vetette be, majd nem sokkal később Bojan Pavlovicsot Boris Gujics váltotta. A 66. percben aztán visszajöttek a zöld-fehér remények, miután Drazsen Okuka bedobását követően Milan Perics elé került a labda, aki 13 méterről bombagólt lőtt a kapu jobb oldalába.

A Rákóczi szépítő gólja után újra rákapcsolt a Diósgyőr és újfent áttevődött a játék a vendégek tizenhatosa környékére. A csereként pályára lépő George bőven adott munkát a zöld-fehérek védelmének, de szerencsére sikerült megállítani a többször is megiramodó hazai játékost. Az izgalmas hajrában megpróbálta begyötörni az egyenlítő találatot a Rákóczi, sőt a 93. percben Alexeev ziccerét védte Farkas B., ám végül nem sikerült pontot menteniük a kaposváriaknak.

Diósgyőr, 6500 néző, V.: Oláh.
Diósgyőri VTK: Farkas – Vadász, Gal (Rakovics az 51. percben), Budovinszky, Gohér – Abdouraman – Gallardo, Lippai, Arze (Takács P. a 84. percben) – Tisza, Carreno (George az 55. percben). Vezetőedző: Benczés Miklós.
Kaposvári Rákóczi FC: Hajduch – Okuka, Bank, Zsók, Jánvári – Hegedűs D. (Alekszejev a 83. percben), Pedro – Pavlovics (Gujics az 59. percben), Safaric (Kulcsár K. az 54. percben), Balázs – Perics. Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerzők: Lippai (a 12. percben), Arze (az 53. percben), illetve Perics (a 67. percben).

Kattintson ide az online közvetítésért!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!