Sport

2011.09.09. 19:58

Pontszerzés felemás érzésekkel

Pontot szerzett a BFC Siófok az eddig száz százalékos Debreceni VSC ellen az OTP Bank Liga élvonalbeli labdarúgó bajnokságban, igaz az emberelőnyben játszó hazaiak a hajrában meccslabdát rontottak.

Keszthelyi Zoltán

A szokásoknak megfelelően – igaz kényszerűségből is – a hétből hetet nyerő, listavezető Debrecen ellen is átalakította együttesét Horváth Károly a BFC Siófok szakmai igazgatója. Kezdőként kapott lehetőséget Sowunmi és Lattenstein, míg a Diósgyőrben megsérült Bozovic még a keretben sem került. A Paksról igazolt Szabó a kispadon ült Lengyel, Horváth, Mogyorósi, Rebryk és Pécseli társaságában.

A debreceniek már előző nap elindultak Siófokra, ahol edzettek is mielőtt a Hotel Aranypartban lepihentek volna. A piros-fehéreknél ott volt a kezdőben az egy hét alatt két válogatott meccset játszó Bódi, illetve Varga. Az előbbi az utánpótlás, utóbbi pedig a felnőttek közt lépett szerepelt. Azért Kondás Elemér is tartogatott meglepetést: kihagyta Kulcsárt, Rezest és ezúttal két védekező középpályással, Ramossal és Vargával állt ki, igaz utóbbi támadó feladatot is kapott.  

A találkozóra eljött Kiss Károly, a Paks edzője, akinek két labdarúgója – Haraszti, Szabó - is játszik Siófokon, ráadásul a következő fordulóban Debrecenbe utaznak. Sőt, Dzsudzsák Balázs is eljött megnézni egykori klubja balatoni fellépését, aki nem győzte osztani az aláírásokat. Talán jobban elfáradt, mint a labdarúgók a pályán…Az első említésre méltó eseményére ugyanis húsz percet kellett várni, amikor Varga húzta le a nadrágot a kapitány Tusoriról, a félpálya környékén, amiért sárgát kapott. (A BFC Siófok az elmúlt szezonban oda-vissza verte a Debrecent, Tusori hazai pályán kétszer (4-1), idegenben (3-2) egyszer talált be.) A folytatásban Fejes átadása után Haraszti lövését Novakovic (27.p), majd Korhut szabadrúgását Milinte (29.p). (Az előbbi volt a házigazdák egyetlen kapura lövése a játékrészben!) A legígéretesebb lehetőség Bódi szöglete után adódott, ám Varga fejesét mellre fogta Milinte (30.p). Az első negyvenöt percben rendkívül gyenge meccset produkáltak a csapatok. A siófoki szurkolókat legalább az vigasztalhatta, hogy nem állt vesztésre együttesük a listavezető ellen, de más pozitívumot nehéz lett volna felfedezni kedvenceik – illetve a vendégek - játékában.

A második félidőre cserélt Horváth Károly, aki még az elsőben megsérülést Fejes helyett Mogyorósit küldte be. Az utóbbi jobb oldali védőként, Kiss pedig bal oldaliként folytatta. A játékban azonban nem történt változás, vagyis helyzetek nélkül gyömöszölték egymást a csapatok, igaz egy jobb oldali Korhut szabadrúgás okozott némi zavart a siófoki kapu előtt, ám Yannick fejes után Fehéren is megpattanva Milinte ölében kötött ki a labda (53.p). Nem sokkal később Simac buktatta Lattensteint, amiért sárgát kapott (56.p), majd Horváth Károly Lattensteint is lehívta a pályáról, akit Rebryk váltott.

Az utóbbi a jobb oldali futó pozícióban folytatta, Haraszti pedig Sowunmi mögé került a támadásokat segítendő. Simac aztán váratlanul nehéz helyzetbe hozta együttesét, aki saját térfelén odapasszolta a labdát Harasztinak, akivel ráadásul mindezek után szabálytalankodott. Villant a sárga és mivel ez a második volt mehetett zuhanyozni (64.p)! Aztán Haraszti kihagyta a meccs ziccerét, aki egy az egyben állt szemben Novakovic kapussal, de akár be is passzolhatta volna labdát az érkező társaknak, ám lövése még a kapu közelébe sem ment… A végjátékban egy kapusról kijött labdát Rebryk vágott tizennyolc méterről fölé, majd Yannick távoli bombáját fogta Milinte és lefújás pillanatában Fehér is kihagyott egy hatalmas ziccert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!