Sport

2011.10.22. 19:15

Döntetlent játszott a Siófok a sereghajtó otthonában

Hetedik meccsén is nyeretlen maradt az FGSZ Siófok, mely a végjátékban Milinte védésének köszönheti, hogy vezetésről nem kapott ki a sereghajtó, győzelem nélkül álló Zalaegerszegtől.

Keszthelyi Zoltán

Zalaegerszegi TE–FGSZ Siófok 1–1 (0–1)
Az élvonalban nyeretlen, tizenkét forduló alatt harmincegy gólt kapó és csak három pontot gyűjtő Zalaegerszegi TE otthonában nagy esély kínálkozott a balatoniaknak, hogy hatodik idegenbeli találkozójukon végre begyűjtsék első sikerüket.

A Zalaegrszegi TE otthonában visszatért az eredeti felálláshoz Horváth Károly: Tusori visszafoglalta helyét a középpályán, Sowunmi pedig újra ékként szerepelt, aki mögött szokás szerint Huszák dolgozott, a középpálya két szélén pedig Haraszti és Szabó játszott. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, már a labdakihozatalban megzavarták a házigazdákat, akik hibáztak is. Az ötödik percben Haraszti löketét ütötte ki Vlaszák, a kilencedikben pedig Szabó bal oldali szabadrúgás után Fehér elé pattant a labda, aki ziccerben hét méterről fölé lőtt. A huszonkilencedikben Nyári mozgatta meg Vlaszákot, aki majdnem mellényúlt az előbbi szabadrúgásának. A félidő végén aztán jött a siófoki gól. Kecskés remekül rúgta keresztbe a labdát, Kocsárdi kissé elaludt, aki mellett Szabó a levegőben átvette azt, majd higgadtan a jobb alsóba gurított. Az első játékrészben kék-fehér ziccert nem is lehetett feljegyezni, leginkább fölívelésekkel próbálkoztak, ám ezek nem okoztak gondot Fehéréknek.

A második egerszegi „rohamokkal” indult, előbb Kamber, majd Szakály került helyzetbe, de mindketten eltörték a labdát. A másik oldalon pedig egy szöglet után Kiss fejesét mentették a gólvonalon a védők. A hazaiak átvették az irányítást, a vendégek pedig kontratámadásokra rendezkedtek be. Egy ilyen, pontosabban Nyári felszabadítás után Sowunmi lövését védte Vlaszák, a kipattanót Kocsárdi mentette a berobbanó Szabó elől. Nagy harc folyt a pályán, a házigazdák az egyenlítésért, a vendégek a második, vélhetően a találkozót sorsáról döntő találatért mentek. A hatvankilencedikben Tököli lövését fogta Milinte, miután a támadó le tudott fordulni Nyáriról. A hetvenötödikben Balázs három siófoki védő közt is kapura tudott lőni, Milinte első nagy védését bemutatva mentette a bal alsóra tartó labdát. Ezt követően következett a meccs talán legszebb jelente: Lattenstein 23 méterről megpróbálta átejteni a kapujából kint álló Vlaszákot és csak kevésen múlt, hogy nem sikerült neki.

Mindkét csapat óriási erőfeszítéseket tett a gólért, ez a kék-fehéreknek sikerült, akik Fehér Kamberrel szembeni szabálytalansága után büntetőt kaptak, amit Meye a kapu bal oldalába lőtt. Hogy nem a hazaiak nyertek, az csak Milintén múlt. Fejes egy előrevágott labdát rossz helyre fejelt, majd Tököli sarkalása után Máté már csak Milintével állt szembe, aki hatalmas bravúrral védett!Zalaegerszeg, 2656 néző. Vezette: Németh Á.
Zalagereszegi TE: Vlaszák – Kocsárdi, Bogunovic, Kovács G., Hidvégi – Kamber, Szakály D. (Turkovs 63.p), Máté P. – Meye, Tököli, Balázs Zs. (Delics 83.p). Vezetőedző: Prukner László.
FGSZ Siófok: Milinte – Kiss Zs., Nyári, Fehér, Fejes – Haraszti (Horváth B. 79.p), Kecskés, Tusori, Szabó J. – Huszák (Lattenstein 65.p) – Sowunmi (Bozsovics 87.p). Vezetőedző: Mihalecz István.
Gólszerzők: Szabó J. a 45., Meye 11-esből a 87. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!