Sport

2011.10.16. 11:09

Fejbe rúgta a saját kapusát, majd öngól - veszekedés a pályán

Bő negyedóra alatt eldöntötte a mérkőzést a Berzence Kaposfüreden, ahol a hazaiak csak szenzációs cserekapusuknak köszönhették, hogy megúszták a kiütést.

Vas András

Nem bánta meg, aki csak egy félidőnyi időt szentelt a kaposfüredi derbinek, csak éppen jól kellett kiválasztania az érkezés időpontját. Azok időzítettek a legjobban, akik szűk húsz perccel a felnőtt meccs előtt érkeztek, s így elkapták az ifisták utolsó pillanatait, ugyanis ritkán látható kapusshow-nak lehettek szemtanúi. Breják István, a berzenceiek hálóőre előbb egy perccel a rendes játékidő vége előtt egy szögletet bólintott a hazai kapuba, s ezzel egyenlített, majd két minutummal később tizenegyesből a győztes gólt is bevágta. A lefújás után aztán kevéssé kedvesen odaszólt a riválisnak, s így az öltözőbe menet kiállíttatta magát…
– Ezt nehéz lesz überelni – jegyezte meg egy éppen időben érkező hazai drukker, s a vendégek talán meghallották, ugyanis megpróbáltak rácáfolni a tamáskodó szurkolóra.

Sokan még a szotyis zacskót bontogatták, amikor ismét középkezdéshez álltak fel a csapatok: az első berzencei akció végén Bogdán mögé került a labda. A gólban vastagon benne volt a hazaiak hálóőre, ugyanis gyermeteg mozdulattal Tóth elé ejtett egy nem túl acélos beadást; pechére a kapus meg is sérült az esetnél, így három perc múltán Győrfi váltotta.
Utóbb kiderült, a fürediek nagy szerencséjére…

Néhány perccel később úgy tűnt, az ellenoldalon is jöhet a portásváltás, ugyanis Horváth nem kímélte a kivetődő Bozót.
– Jó meccs, tíz perc alatt lerúgják a kapusokat – jött a korláton kívülről, ám a berzencei végül folytatni tudta a mérkőzést.

Melyen Sass Krisztián pillanatai következtek, idénybeli ötödik gólja előtt a vendégtámadó rendesen megmajmolta a teljes hazai védelmet, mielőtt pompás mozdulattal kilőtte a hosszú sarkot. A Füredet láthatóan megfogta az újabb gól, rendesen megzavarodtak a hazaiak, s ennek ékes bizonyítékaként Nikolausz felszabadítás helyett kacskán fejbe rúgta Fettert a labdával, mely a stuck után a kapu közepébe vánszorgott…
– Mit csináltok? Mindenki áll! – próbálta felrázni a társakat Vejki.
– Ahogy te is! – kapta meg a hazai keménymagtól, melynek néhány tagja ezután hazaindult. S bár ekkor még bő hetven perc hátravolt a meccsből, senki sem hitte, hogy nekik lesz igazuk…

Többek között, mert így nem találkoztak a fél óra után körbeinduló jegyszedőkkel.
– Ne állj mögém, mert megijedek és adok egy pofont! – mordult egy másik törzsdrukker a jegyesekre.
– Ezért pénzt kértek? – kapták meg máshonnan is. – Adjatok ötezret, hogy hajlandó vagyok végignézni…A pályán tényleg nem történt semmi említésre méltó, a Berzence a biztos vezetés tudatában visszavett a tempóból, a Füredtől pedig ezen a délutánon egymás közötti veszekedésen kívül másra nem futotta. A társak ekézéséből Kollega emelkedett ki, az amúgy pengésen húzogató ifjú szinte minden kollégával összebalhézott, a legtöbbször Győrfi produkcióját kritizálta – jelenlévők közül vélhetően egyedül ő nem látta, mit köszönhetnek a cserekapusnak.

A huszonegyedik születésnapját éppen a héten ünneplő ifjúnak hála a hazaiak elkerülték a kiütést. Fogott ficakba tartó szabadrúgást, beadás helyett ravaszul a rövidre tekert lövést, közeli fejest és távoli bombát. És kétszer is a kipattanót követő duplázást.

A füredi drukkerek nagy bánatára hazai parádét tehát csak a tizenhatoson belül láthattak, a mezőnyben viszont ötlettelen, rengeteg hibával tarkított erőlködést. Melyből sokszor még arra sem futotta, hogy kedvenceik érdemben átmenjenek a félpályán. S mivel az idő múlásával a Berzence sem erőltette a játékot, egyre mélyebb mélységekbe süllyedt a nívó. Sokatmondó, hogy a második félidőben a legnagyobb izgalmat az első vendégcsere váltotta ki: Dávid sporttárs három játékmegszakításnál nem észlelte a szándékot, utána pedig tíz percig nem állt meg a meccs…
– Legalább egy gólt lőjünk! – fogalmazta meg vágyait szerényen egy hazai drukker úgy tíz perccel a lefújás előtt, ám erre még a legvérmesebb fürediek is legyintettek: – Inkább legyen már vége!
Kívánságuk teljesült…
 
Kaposfüred–Berzence 0–3 (0–3)
Kaposfüred: 60 néző. Vezette: Dávid (Csiszár, Laklia)

Kaposfüred: Bogdán B. (Győrfi 4.) – Fetter, Vejki, Jáger, Cserhalmi – Nikolausz (Weing a szünetben), Horváth A. (Balatoni a szünetben), Kollega, Széphelyi (Benedek a szünetben) – Tábori, Horváth L. (Vincze 70.). Edző: Vejki Zsolt.
Berzence: Bozó J. – Sass D. (Horváth A. 75.), Bozó P., Csordás, Kollár – Kozma (Szőke 66.), Tóth R., Pércsi, Horváth I. (Fehér K. 78.) – Illés (Sass B. 78.), Sass K. (Kovács Sz. 66.). Edző: Minor Levente.
Gólszerző: Tóth R. (3.), Sass K. (15.), Fetter (öngól, 18.)

Az ifjúsági mérkőzésen
Kaposfüred–Berzence 2–3

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!