Sport

2011.10.30. 17:33

Halványsárga lapot ért, amikor a bíró megráncolta szemöldökét

Már az ötödik percben kialakult a vasárnap délutáni szárszói derbi végeredménye: az újonc Lengyeltóti legyőzte a legutóbbi bronzérmes balatoniakat.

Fónai Imre

Csak nem hasmenés? – álltunk értetlenül, amikor a kivonulást követő csatakiáltások után középkezdés helyett kollektíve levonult a vendégcsapat. – Mi ez, uraim, vége? – kérdezte Ferencz Norbert játékvezető is. De  szerencsére csak egy sajátos tóti koreográfia volt: kispadjukhoz futottak, körbe álltak, s a csatakiáltás után máris indulhatott felőlük a derbi. Melynek résztvevői az elmúlt idényben még nem ugyanabban az osztályban rúgták a bőrt: a balatoniak a megye egy dobogójának harmadik fokán végeztek, a Lengyeltóti ugyanakkor a megye kettőben lett második, de (a bajnok Ságvárral ellentétben) vállalták a magasabb osztályt. Ehhez képest meglepő, hogy a 13. helyen, tíz forduló során gyűjtött nyolc ponttal várták a szárszóiak a vasárnap délutáni derbit, de mikor lehetne javítani, ha nem az újonc ellen...Nem lehet a véletlen műve a Balaton-partiak gyengélkedése: alig telt el öt perc, amikor a mélynövésű Bíró kapus alászaladt egy szögletnek, Czene elé pottyant a labda, aki két lépésről bepasszolta (0-1).
– Nem baj, vaze, nyerünk! – lelkesítette társait a középkezdésnél Kocsis csatár, amúgy minden szó kihallott a gyepről, a publikum ugyanis Szárszón akkor sem az a hangos fajta, amikor vezetnek a kedvencek, most meg ugye...Azt azért megdiskurálták a drukkerek egymás közt, hogy megforrtak a borok, fantasztikus évjárat az idei, csak éppen lassan tisztul.

A pályán történtek felől akár haza is szaladhattak volna egy kis kóstolóért, legfeljebb Bogdán beállása vitt némi színt a hazaiak játékába. A korai cserejátékos első labdaérintéséből dicséretes önbizalommal kapásból tüzelt messziről, de lövése inkább a kapu mögötti lakóház tyúkudvarában kapirgálókat veszélyeztette, mintsem a tóti hálót. De ne legyünk igazságtalanok, ugyanő jegyezte a meccs első szárszói kapura lövését is a 34. percben, ám Vajda portás kiszedte a labdát a jobb alsóból.

Mivel futballból kevés volt, feltűnt: a bíró gyakorta ösztönözte hangos szóval a játékosokat. Amikor fejelni ugrottak a felek, harsány „Labda!” – figyelmeztetésében tört ki Ferencz Norbert, máskor arról érdeklődött, hogy le méltóztatik higgadni a lengyeltóti védő, vagy óhajt egy sárga lapot. De a közönségnek is válaszolt amikor onnan vonták kérdőre egy ítélete miatt (ha már itt tartunk, meg kell jegyezni: alig akadt olyan döntése, ami ne „ült” volna), sőt, nála alighanem „halványsárga” lapnak számított, amikor a túlzott keménykedésbe csapó hazai hátvédet azzal intette magához: – Rámnézel!
És a szárszói fiú ránézett, Ferencz meg összeráncolta a szemöldökét, s már el is volt intézve.

A legnagyobb hazai helyzet egyébként kevéssel a szünet előtt marad ki: Kocsis 8 méteres lövésébe dobta bele magát a tóti hálóőr, majd a testéről felpattanó labdát is meg tudta fogni. – Ikszes a meccs! – reménykedett egy hazai szurkoló.

Ám pihenő után inkább csak a bokák csattogtak jobban, paprikásabb lett a hangulat a pályán, talán az erő fogyásával egyenes arányban. – Leköpte! – segítettek a játékvezetőnek a vendég hívek egy összecsapás után, mire Ferencz megint kiszólt: – Melyik volt az?
– Edzéshiány – jegyezte meg egy, a csapat berkeit nyilván jól ismerő szárszói hívő, pedig nyomtak, erőlködtek a kedvencek rendesen, csak a gól nem akart összejönni. Bogdán ezúttal 25-ről, szabadrúgásból veszélyeztetett, de Vajda megint résen volt, a 78. percben pedig emberelőnybe kerültek a hazaiak. Tombor megütötte Baranyait Ferencz Norbert háta mögött, de pechjére az éles szemű partjelző kiszúrta és elmesélte a főnökének, hogy mit látott. Ez sem segített azonban a meddő támadójátékot nyújtó Balatonszárszón, így aztán nem csoda, hogy a lefújás után azt taglalták a hazafelé bandukolók: a megye kettőben kevesebbet kéne utazni, meg aztán a közeli vetélytársak (Szemes, Földvár, Fonyód, Zamárdi) elleni derbik talán többeket is érdekelnének...
        
Az emberelőnyt sem tudta kihasználni a gyorsan gólt kapó Szárszó
Balatonszárszó – Lengyeltóti 0-1 (0-1).
Balatonszárszó, 80 néző. V: Ferencz N. (Révész Gy., Horváth T.)

Balatonszárszó: Bíró Sz. – Turcsányi (Bocsev az 51. percben), Deme, Baranyai D., Kovács D. – Pfeiffer, Horváth T. (Bogdán a 29. percben), Kovács N., Tar – Késmárki, Kocsis (Sarang az 58. percben). Edző: Papp László.
Lengyeltóti: Vajda – Szekeres, Huszka, Kalocsa, Czene – Polgárdi, Pasztusics, Somogyi (Szecsődi a 49. percben), Porvázsnyik – Tombor, Bihari (Szentes az 56. percben). Edző: Somogyi Zoltán.
Gólszerző: Czene az 5. percben.

Kiállítva: Tombor (ütésért) a 78. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!