Sport

2011.11.13. 19:27

Egy órára sem volt szüksége a Fino-nak a győzelemhez

Egy óra sem kellett ahhoz a Demeter György vezette Fino-Kaposvár férfi röplabdacsapatának, hogy pontot tegyen az egykoron sokkal szebb napokat megélt Nyíregyháza elleni hazai bajnoki végére.

Fenyő Gábor

Azt már a bemelegítésnél le lehetett mérni, hogy túl vérmes reményei nem nagyon lehetnek az utolsó előtti helyen szerénykedő  vendég nyírségieknek – a soraikban az egykori válogatott Bugyi Józseffel és a korábban Kaposváron is megfordult Pampuch Csabával –, lévén csak hét játékossal érkeztek.

Ennek ellenére a meccs eleje az övék volt, miután az első három kaposvári támadás – hiába na, jó erőben vannak a fiúk... – túl hosszúra sikeredett. Mielőtt még bárki rosszul lett volna a lelátón, a Demeter-legények villámgyorsan visszaállították a  rendet a pályán. Sőt, még mosolyt is sikerült csalni a szurkolók arcára; Nagy József nyitása ugyanis a hálóhoz háttal szaladó nyíregyházi feladó, Szilágyi fejét találta telibe. Amúgy a nyitójátszmában (is) egyedül csak az volt kérdés, hogy a szett végére mekkora lesz a különbség a két egylet között. Jellemző, hogy a vendégek 16 pontjából 11-et a kaposváriak szereztek a rontásaikkal.

A folytatásban aztán már az elején sem adott esélyt ellenfelének a kaposvári társulat. Kaszap Tamás kíméletlenül szórta az ászokat, a Nagy József, Gergye Roland, Geiger András, Nacsa Gábor és Szabó Alpár alkotta ötösfogat tagjai pedig szorgalmasan döngölték a padlót, s a liberó szerepkörében ténykedő Deák Márk is biztos pont volt a csapatban. Közben Szabó Alpárt Vajda Tamás, Kaszap Tamást Magyar Bálint, Nacsa Gábort pedig Lesznyik Károly váltotta, s mindegyikük kivette a részét a pontgyártásból. Amolyan nyitósulit rendezett a Fino, ahová szinte minden kaposvári játékos feliratkozott. A túloldalon időnként Pampuch Csaba mutatta meg, hogy egykoron miért számítottak rá a válogatottban is.
– Inkább menjünk, igyunk meg egy sört, Csabikám! – jött a nézőtérről, s emberünk tán hajlott is volna a hívó szóra, csak hát nem tehette.
– Kevesen vagyunk, nincs aki beálljon helyettem. Úgyhogy hagyjuk a végére – szólt a válasz.A harmadik, utolsó felvonásban Nagy József újfent kiérdemelte a sánckirály büszke titulust, s egy újabb kaposvári reménység, Bozóki Bence is pályára került. Amúgy mindkét együttes továbbra is rettentően sok hibával röplabdázott.
– Tudjátok, miért volt jó a Közép-európai Liga? Lehet, hogy rendesen elporoltak bennünket, de legalább játszani kellett... – jegyezte meg az egyik Fino-hívő.

Pazar játékról valóban nemigen lehetett szó, s ez legkevésbé a Fino bűne. Egyébiránt maga a mérkőzés még egy óráig sem tartott, s a látottak alapján bombameglepetés lett volna a javából, ha ez a Nyíregyháza akár csak egyetlen szettet is tudott volna fogni a somogyi megyeszékhelyen.

Fino-Kaposvár–Nyíregyházi FRK 3–0 (16, 18, 18)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 300 néző. V.: Horváth M., Mezőffy.

Fino-Kaposvár:
Kaszap (3), Geiger (8), Nagy J. (11), Nacsa (8), Gergye (11), Szabó A. (5). Csere: Deák M. (liberó), Vajda T. (2), Magyar B. (1), Lesznyik (4), Bozóki (–). Vezetőedző: Demeter György.
Nyíregyházi FRK: Szilágyi B. (2), Berkes (6), Kigyósi (3), Pampuch (9), Tolnai (8), Bugyi (–). Játékosedző: Bugyi József.
A mérkőzés alakulása:
1. játszma: 0–3, 3–3, 4–5, 8–7, 10–8, 16–10, 20–11, 25–16 (19 perc).
2. játszma: 4–0, 5–1, 8–4, 10–6, 16–9, 20–11, 25–18 (20 perc).
3. játszma: 5–3, 8–4, 10–5, 16–9, 20–15, 25–18 (20 perc).

Őrzi veretlenségét a Demeter-egylet

A kilencedik bajnoki meccsét is sikerrel vette a Fino-Kaposvár, amely eddig csupán – még a nyitányon a nagy rivális Kalo-Méh Kecskeméti SE elleni haza rangadón – két játszmát veszített.
– Örülök, hogy minden játékosunk részese volt az újabb magabiztos győzelmünknek. Egyedül csak Dömötör Lajos nem került pályára, de a folytatásban neki is lesz munkája – mondta a találkozó után Demeter György, a Fino-Kaposvár 13-szoros bajnok és 14-szeres kupagyőztes férfi röplabdacsapatának a mestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!