Sport

2011.11.05. 19:02

Kilenc meccs óta nyeretlen a Siófok

Kikapott a Kecskeméti TE otthonában, így immár kilenc meccs óta nyeretlen az FGSZ Siófok együttese.

Keszthelyi Zoltán

A legutóbbi FTC elleni hazai vereségnek Fehér, illetve Huszák esett áldozatul. Helyükre Lengyel és Bali került a csapatba. Az utóbbi volt az ék, aki mögött Kecskés játszott, míg a középpálya közepén Sowunmi és Tusori dolgoztak.

A szakmai igazgató húzásai bejöttek az első félidőben, különösen Kecskés ék mögötti játéka volt telitalálat, aki remek labdákkal szolgálta ki a társakat. Nem túlzás, hogy az ebben a játékrészben lefocizták a balatoniak az első osztályban fennállásuk legjobb őszi szezonját produkáló lila-fehéreket. A vendégek találata szinte élményszámba ment: Lengyel labdaszerzéséből indult, majd egy Kecskés, Szabó, Haraszti csiki-csuki után az utóbbi gurított a hálóba. A dolog szépséghibája, hogy középkezdés után rögtön egyenlítettek a lilák, egy a vendégvédőkön megpattanó labdát passzolt Foxi a siófoki kapuba. A folytatás is siófoki fölénnyel telt, mely az utolsó percben góllá érett, amikor Tusori passzolt egy Némethről kipattanó labdát a kapuba.

A félidőben cserél a vendégek edzője, aki Bertus helyett Litsingit küldte be, aki szinte azonnal egyenlített. Ezzel a cserével tempót is váltottak a lilák, egyértelműen támadóbbá vált a játékuk, ami magában hordozta egy újabb hazai gól lehetőségét, igaz a vendégek előtt is jobban megnyílt az út Németh kapuja felé. A két verzió közül az előbbi jött be, köszönhetően Lencse remek átlövésének. A harmadik hazai találat véget is vetett a nagy rohanásnak, a házigazdák azonnal vissza is vettek a tempóból és egy óvatosabb játékkal rukkoltak elő. Ezzel aztán le is zárták a Németh kapuja felé vezető utat, igaz Horváth Károly cseréi sem segítették mindezt, akik közül Melczer piros lapot kapott.


 
Kecskeméti TE–FGSZ Siófok 3–2 (1–2)
Kecskemét, Széktói Stadion, 2500 néző. Vezette: Berke. 
Kecskeméti TE: Németh G. – Maynard, Radanovics, Gyagya, Mohl – Savics, Bertus (Litsingi a szünetben) – Gyurcsó (Stokics 74.p), Foxi, Bori – Lencse. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
FGSZ Siófok: Milinte – Mogyorósi, Nyári, Lengyel, Fejes – Haraszti (Lattenstein 54.p), Sowunmi, Tusori, Szabó J.(Melczer 78.p) – Kecskés – Bali (Bozovic 65.p). Vezetőedző: Mihalecz István.
Gólszerzők: Haraszti 22., Foxi 23., Tusori 46, Litsingi 48., Lencse 60. percben.
Kiállítva: Melczer a 89. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!